Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Deputat BCS, întrebare către majoritatea PAS: Ne puteți garanta că peste noapte nu va apărea o lege prin care se va interzice Ziua de 9 mai, așa cum astăzi a apărut proiectul cu privire la interzicerea Panglicii ”Sf. Gheorghe” 

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut majorității parlamentare să clarifice dacă pregătește un proiect de lege cu privire la interzicerea sărbătoririi Zilei Victoriei asupra fascismului, marcată la 9 mai. Elena Bodnarenco a solicitat această precizare președintelui comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, în timp ce aceasta prezenta legea PAS cu privire la securizarea spațiului informațional.  

  Deputatul BCS a făcut referire la afirmațiile de acum câteva zile ale președintelui Parlamentului, Igor Grosu, legate de o posibilă scoatere în afara legii a simbolurilor Z, V și Panglicii ”Sf. Gheorghe”. 

  ”Ne puteți garanta că peste noapte nu va apărea o lege prin care se va interzice Ziua de 9 mai, se va interzice victoria poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945, așa cum astăzi a apărut proiectul de lege cu privire la interzicerea Panglicii Sfântul Gheorghe”, a întrebat Bodnarenco.  

  Nicolaescu-Onofrei a răspuns că trebuie să noi trebuie să păstrăm memoria atrocităților din cel de-al Doilea Război Mondial.   

  ”Eu nu văd și nu pot înțelege cum va putea apăra o lege despre Războiul Doi Mondial în situația în care foarte mulți colegi care stau astăzi în sală au bunici, rude, care au fost în armate diferite. În situația în care noi toți trebuie să păstrăm cu adevărat memoria acelor atrocități pentru ca lecția de istorie să fie una adevărată”, a declarat deputatul PAS.   

  Elena Bodnarenco a replicat că liderul interimar PAS a fost mult mai convingător atunci când a vorbit la acest capitol și a atenționat că răspunsul oferit de Nicolaescu-Onofrei se va păstra în stenograma ședinței, în eventualitatea în care PAS va lua o altă decizie.  

  Amintim, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat, luni seară, că autoritățile ar putea interzice simbolurile Z,V și Panglica ”Sf. Gheorghe”. Liderului interimar al PAS a fost întrebat de moderatorul emisiunii dacă, Republica Moldova poate interzice semnul Z, astfel ”ca să nu ne trezim pe 9 mai activ promovat în PMAN”.  

  ”Răspunsul meu este foarte clar și simplu: poate și … poate. Puțină răbdare. Eu zic să avem puțină răbdare, noi suntem pe aceiași undă cu toată societatea. Simbolurile, însemnele, tot felul de lucrurile astea care propagă războiul, care propagă violența ș.a.m.d., ele nu au loc în societatea moldovenească”, a declarat Grosu.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  Facebook

  SOCIAL

  Vitalie Jacot, deputat al partidului de guvernământ, a promis că oamenii care vor purta panglica Sf. Gheorghe pe 9 mai vor fi sancționați. Deputatul...

  SOCIAL

  Fostul judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) și ex-ministru al Justiției, Stanislav Pavlovschi este sigur că panglica „Sfântul Gheorghe” nu prezintă niciun...

  POLITICA

  Premierul Natalia Gavrilița avertizează cetățenii că nu vor scăpa de amendă pentru purtarea la 9 Mai a panglicii ”Sf. Gheorghe”. Șefa Guvernului a declarat...

  POLITICA

  Premierul Natalia Gavrilița a comparat panglica Sf. Gheorghe cu muzica, care îți place dar nu o poți asculta pentru că "vecinul are o înmormântare"....

  Copyright © 2021