Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Deputat BCS: Guvernarea a scăpat de sub control criza pandemică și dă vina pe cetățeni

  Criza pandemică a fost scăpată de sub control, iar Guvernarea nu poartă nicio responsabilitate și acuză cetățenii că ar fi vinovați de răspândirea COVID-19. Afirmațiile vin din partea deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Odnostalco, care a criticat „comportamentul iresponsabil al Guvernului și al deputaților PAS în raport cu gestionarea pandemiei”.

  În cadrul unui briefing de presă, Vladimir Odnostalco a subliniat că actuala puterea acuză cetățenii că nu vor să se vaccineze și amenință că statul nu va achita tratarea pacienților în terapie intensivă dacă nu sunt imunizați. Deputatul a făcut trimitere la declarația de miercuri a ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, potrivit căreia, cheltuielile pentru tratarea în Terapie Intensivă a bolnavilor de COVID-19 sunt foarte mari, iar în cazul celor nevaccinați „sunt bani aruncați în van”.

  „Este un haos total. Zilnic, la fiecare oră mor câte 2 oameni de COVID-19. Acestea sunt tragedii pentru familii, pentru apropiații celor decedați. Iar guvernarea ne spune că totul este sub control”, a declarat Odnostalco, care a criticat acest „comportament cinic și iresponsabil”.

  Potrivit deputatului BCS, Guvernul învinuiește pe oricine de situația actuală cu COVID, inclusiv municipalitatea din Chișinău. Odnostalco a evidențiat că în spitalele din țară nu sunt suficiente medicamente pentru a trata persoanele infectate de COVID-19, nu sunt echipamentele necesare, iar unele echipamente de care e strictă nevoie, există, dar nu sunt conectate. El a precizat că dotarea spitalelor cu tot necesarul este obligația directă a Guvernului, lucru care nu-l realizează în deplină măsură.

  Deputatul BCS a criticat și refuzul majorității parlamentare din PAS de a crea Comisia de anchetă a modului în care „sunt prinși oamenii pe drum și vaccinați”. Această Comisie urma să verifice dacă s-au încălcat protocoalele și normele epidemiologice în cazul vaccinării oamenilor în stradă.

  De asemenea, Odnostalco a supus criticii procesul de imunizare anti-COVID-19, ritmurile căruia a scăzut semnificativ. Deputatul BCS a amintit că în perioada guvernării precedente, erau zile când se vaccinau și câte 15 mii de oameni, doar cu prima doză, erau organizate maratoane, unde sute de cetățeni așteptau să fie imunizați, iar acum „a scăzut dramatic încrederea față de procesul de vaccinare, față de guvernare”.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

   

  Noutăţi

  Pavel Midrigan, avocat, doctor în științe politice, comentator politic, a declarat în cadrul emisiunii “TEMA” de la postul de televiziune “Primul în Moldova”, că...

  POLITICA

  Una dintre problemele mari ale acestei guvernări este comunicarea. Opinia a fost exprimată de expertul Doru Petruți în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de...

  ECONOMIE

  În perioada ianuarie-iunie 2022, Guvernul PAS și al Maiei Sandu a împrumutat de la structurile internaționale peste 2,9 miliarde de lei, iar sub formă...

  POLITICA

  „Nu am avut vremuri mai bune, dar o ducem din ce în ce mai rău”. Opinia a fost expusă de către jurnalistul Valeriu Reniță,...

  Copyright © 2021