Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Demers către CCM

  Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a adresat astăzi Curții Constituționale a Republicii Moldova un demers prin care solicită interpelarea avizului „amicus curiae” al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei, în privința Sesizării cu privire la constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a.

  Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, în document se menționează că ”democrația și regimul democratic se caracterizează prin anumite trăsături esențiale, iar fundamentul acesteia este pluralismul politic și principiul majorității”.

  Din demersul Zinaidei Greceanîi către CCM

  „În aceste condiții, exprim reticența în raport cu intenția Președintelui Republicii Moldova de a iniția procedura dizolvării Parlamentului cu privire la constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a. În contextul enunțat, dat fiind impactul major al speței atât pentru societate, cât și pentru statul de drept, în vederea obținerii unei opinii echidistante, consider eminamente necesar și vă solicit interpelarea avizului amicus curiae al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei în privința subiectului relatat în Sesizarea nr.71 f/2021”

  La data de 15 aprilie Curtea Constituțională urmează să examineze sesizarea șefului statului privind constatarea circumstanțelor dizolvării Parlamentului. Mai multe voci spun că într-un stat democratic, Înalta Instanță ar da câștig de cauză Legislativului.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020