Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Delegația Republicii Moldova la APCE sub conducerea lui Vlad Batrîncea a avut o serie de întrevederi importante

  Delegația Republicii Moldova, condusă de vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, participă la sesiunea de iarnă a APCE (Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei), care se desfășoară pentru prima dată într-un mod hibrid, când unii dintre parlamentari participă on-line și unii live. Pe agenda sesiunii se regăsește situația cu vaccinarea, și anume aspectele etice, legale și practice ale vaccinurilor anti-coronavirus. În cadrul dezbaterii, a vorbit șeful OMS, Tedros Adan Ghebreyesus, care a reiterat necesitatea unei distribuții mai echitabile a vaccinurilor între țările bogate și cele sărace.

  Tot în cadrul sesiunii au avut loc dezbateri și a fost adoptată o rezoluție privind independența sistemului judiciar din Polonia și Moldova, care a fost susținută de delegația moldovenească. APCE îndeamnă autoritățile moldovenești și poloneze să ia măsuri pentru consolidarea independenței sistemului judiciar.

  Delegația moldovenească a participat la alegerile pentru noua conducere a APCE, vicepreședinte și vicepreședinte adjunct al APCE și a avut, de asemenea, o serie de întrevederi, și anume cu noul raportor al Comisiei de Monitorizare a APCE pentru Republica Moldova, Pierre-Allan Fridez, precum și cu președintele APCE Rik Daems.

  Șeful delegației moldovenești la APCE, socialistul Vlad Batrîncea, a declarat că este binevenit faptul de a se ține sesiunea după un an de pauză din cauza situației creată de pandemie.

  “Chiar dacă, în afară de problema sistemului judiciar și indirect problema distribuției echitabile a vaccinurilor contra COVID, Moldova nu mai figurează pe ordinea de zi, am reușit să avem câteva întrevederi importante, în cadrul cărora conducerea APCE și membrii cheie ai Adunării responsabili cu raportarea și informarea despre țara noastră au fost informați despre starea reală a lucrurilor, criza politică și guvernamentală, despre modalitățile de depășire a acesteia, alegeri anticipate și consolidarea dialogului cu APCE și alte instituții europene”, a spus Vlad Batrîncea.

  Din componența delegației fac parte vicepreședinții Parlamentului Vlad Batrîncea și Mihail Popșoi, secretarul Comisiei politică externă şi integrare europeană Gaik Vartanean, secretarul Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie Liviu Vovc, precum și Monica Babuc, membru al Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va participa la negocierile anunțate de Maia Sandu pentru investirea unui nou Guvern, după demisia Nataliei Gavrilița din funcția...

  POLITICA

  Grupul de jurnaliști de la posturile de televiziune cărora le-a fost suspendată licența de emisie au ajuns să protesteze la Strasbourg, unde, în aceste...

  POLITICA

  Un show rușinos și un mod greșit de a înțelege justiția. Așa a calificat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, solicitarea procurorului interimar de a-i ridica...

  POLITICA

  Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a demonstrat că poate atrage Chișinăul în jocuri geopolitice fără ca să ne întrebe și acest fapt reprezintă...

  Copyright © 2021