Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Delegația Parlamentului Republicii Moldova condusă de Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu coraportorul APCE pentru țara noastră

  Delegația Parlamentului Republicii Moldova, în frunte cu vicepreședintele Vlad Batrîncea s-a întâlnit cu Pierre-Alain Fridez, coraportorul APCE pentru țara noastră. Întrevederea a avut loc la Strasbourg, în marja sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

  În cadrul dialogului, Pierre-Alain Fridez s-a interesat de situația politică, economica și socială din Republica Moldova, de recentele evoluții politice și de intențiile de viitor ale forțelor politice prezente în Parlament. Membrii delegației au făcut o amplă descriere a stării de lucruri din cele mai importante domenii din țară, cu reflectarea punctului de vedere al formațiunilor pe care le reprezintă.

  Participanții la întrevedere au subliniată importanța dialogului politic între fracțiunile parlamentare, fiind evocate condițiile și perspectiva declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

  Totodată, membrii delegației moldovenești au prezentat succint situația pandemică din Republica Moldova și modalitățile de gestionare a pandemiei.

  La rândul său, coraportorul APCE a informat despre modul de gestionare a pandemiei COVID-19 și perspectivei inițierii vaccinării populației.

  Parlamentarii s-au arătat deschiși pentru vizita coraportorilor APCE în țara noastră.

  În contextul alegerilor Secretarului General al APCE și alegerilor Secretarului General adjunct al Consiliului Europei, membrii delegației au avut întrevederi separate cu cei 4 candidați la funcțiile vizate. În cadrul întrevederilor membrii delegației au discutat despre perspectivele de colaborare între Moldova și Consiliul Europei și APCE, precum și despre necesitățile țării de expertiză și asistență pe unele domenii țintă, cum ar fi reforma în justiție și dezvoltarea continuă a proceselor democratice.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  Delegația Republicii Moldova, condusă de vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, participă la sesiunea de iarnă a APCE (Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei), care se desfășoară...

  POLITICA

  Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară la Consiliului Europei a avut astăzi, la Strasbourg, o întrevedere cu Președintele APCE, Rik Daems.

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu diplomatul austriac, Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al OSCE pentru reglementare transnistreană,...

  POLITICA

  Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Aceasta se desfășoară în perioada 25-28 ianuarie, la...

  Copyright © 2020