Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Delegația parlamentară sub conducerea lui Vlad Batrîncea participă la sesiunea de primăvară a APCE

  Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) participă sub conducerea vicepreședintelui Parlamentului RM, Vlad Batrîncea, la sesiunea de primăvară a APCE. Aceasta se desfășoară în perioada 19-22 aprilie, la Strasbourg.

  Din componența delegației face parte și deputatul PSRM Gaik Vartanean.

  În contextul Președinției Consiliului Europei exercitate de Germania, Cancelarul german Angela Merkel, precum  și Ministrul de Stat pentru Europa, Michael Roth, vor lua parte la sesiunea de primăvară a APCE.

  Președintele Parlamentului European, David Sassoli, precum și Secretarul general al organizației, Marija Pejčinović Burić, vor ține discursuri, în cadrul Sesiunii.

  Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Dunja Mijatovic, va prezenta raportul anual pentru 2020. Adunarea urmează să acorde premiul ”Vaclav Havel” în domeniul drepturilor omului.

  Printre subiectele incluse pe ordinea de zi a sesiunii APCE figurează  și o rundă de dezbateri pe marginea viziunii Adunării cu privire la prioritățile strategice ale Consiliului Europei și o dezbatere comună privind încălcările drepturilor omului și necesitatea reformei electorale în Belarus.

  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în contextul vizitei sale oficiale la Consiliul Europei, va ține, astăzi, un discurs, în plenul APCE.

  multimedia.parlament.md

  Facebook

  POLITICA

  Vicepreședintele Parlamentului, Vicepreședintele APCE Vlad Batrîncea participă, astăzi, la Reuniunea Biroului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), convocată în regim de videoconferință de Președintele...

  POLITICA

  Curtea Constituțională din Republica Moldova și-a asumat competențele Guvernului și a Parlamentului, iar acest lucru este inadmisibil. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele...

  POLITICA

  Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, președintele Delegației parlamentare la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a avut o întrevedere cu Ahmet Yildiz, președintele...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, a fost ales, în unanimitate, Vicepreședinte a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru perioada anului 2021.

  Copyright © 2020