Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Defrișări ilegale la Nisporeni. Mai multe persoane, amendate

  Inspectorii de mediu Nisporeni au depistat patru copaci de carpen, cu diametrele de 20-46 cm, tăiați ilegal din fondul forestier gestionat de ÎS „Întreprinderea pentru silvicultură Nisporeni-Silva”.

  Făptașul, care s-a dovedit a fi un locuitor din satul Bălănești, nu deținea acte permisive pentru a tăia copacii și a fost amendat cu 2.500 de lei.

  Prejudiciul cauzat mediului înconjurător a fost estimat la 315 lei. Costul masei lemnoase, în volum de 1,88 metri steri, valorează 1.316 lei. Astfel, prejudiciul total se ridică la 1.631 de lei.

  De asemenea, în timpul unei alte razii, a fost depistat un cetățean care, cu căruța, recolta doborâturi (crengi). Acesta s-a ales cu un proces-verbal și cu o amendă de 2.500 de lei. Bărbatului i-a fost lăsată masa lemnoasă după ce a fost achitată.

  Mai mult, inspectorii au depistat un alt cetățean care incinera resturi vegetale. Pe acest caz a fost întocmit un proces-verbal și aplicată o amendă de 1.000 de lei.

  Inspectorii de mediu Nisporeni au verificat și mai multe unități de transport care transportau masă lemnoasă, iar încălcări nu au fost depistate.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  știri.md

  Facebook

  Noutăţi

  În extravilanul localității Soltănești, raionul Nisporeni, a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane la porcii domestici. Cazul a fost confirmat ieri, 1 decembrie...

  Noutăţi

  Opt copaci de specie stejar au fost defrișați ilegal în raionul Ungheni. Despre ilegalitățile care au loc în pădurea Cornești a reclamat la lina...

  SOCIAL

  Guvernul va face tot posibilul pentru construcția sistemelor de apă și canalizare în localitățile țării. Subiectul a fost discutat, la Guvern, la o ședință...

  SOCIAL

  Lucrările de reparație a drumurilor în raionul Nisporeni se desfășoară conform graficului, a declarat premierul Ion Chicu în cadrul vizitei de lucru în raion.

  Copyright © 2021