Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Declarații din prima sursă

  Gestionarea fluxului de refugiați rămâne în continuare o prioritate pentru țara noastră. Despre aceasta a anunțat premierul Natalia Gavrilița în urma ședinței de la Guvern. Șefa Cabinetului de Miniștri susține că tot azi, Comisia Situații Excepționale a adoptat noi decizii cu referire la acest subiect.

  Natalia Gavrilița, prim-ministrul RM

  «Comisiile locale vor analiza informațiile despre spațiile care pot fi utilizate pentru plasarea temporară a refugiaților și vor informa în termen de 12 ore CSE, despre spațiile identificate, testarea acestora și lista de necesități pentru amenajarea și funcționarea lor. Această decizie este luată în contextul necesităților aplicării deciziilor CSE la nivel local și identificării organizate a necesităților pentru centrele de plasament și alte necesități conexe gestionării fluxului de refugiați».

  În context, Gavriliță a îndemnat în continuare cetățenii RM să se implice activ în ajutorul refugiaților din țara vecină.

  Natalia Gavrilița, prim-ministrul RM

  «Fluxurile e refugiați sunt în creștere și datorită acestei unități și acestei omenii reușim să facem față provocărilor. Vă îndemn să continuăm, să tratăm acest subiect cu înțelegere și răbdare».

  În altă ordine de idei, Gavriliță a anunțat că Moldova este în căutarea altor state, care să înlocuiască producătorii din Ucraina și Rusia, de unde se importau în țara noastră diversă materie primă, inclusiv lactate. În acest sens, Guvernul a decis certificarea automată a produselor care vin din Uniunea Europenă, pentru a evita certificarea din partea ANSA.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021