Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Declarație: PAS rescrie legile după mofturile noilor mandatari

  Primele acțiuni ale noii guvernări deja au generat îngrijorări serioase din partea societății civile pentru lipsa de transparență a modului în care acționează în Parlament, dar și pentru graba nejustificată cu care încearcă să treacă legi importante fără consultări. De această părere este liderul socialiștilor Igor Dodon.

  Acesta a declarat într-un interviu pentru unimedia că vede deocamdată lipsă de transparență, declarații agresive și abuz, încercarea de a politiza instituțiile de drept, lupta disperată pentru a pune oamenii PAS în funcții, lovituri extrem de puternice în sistemul de pensii, dar și rescrierea legilor după mofturile noilor mandatari.

  „O asemenea schimbare politică nu arată deloc bine nici pentru principiile democratice, nici pentru viitorul cetățenilor și al țării. Dar, cum am remarcat mai devreme, nu vom ieși cu acuzații directe până nu trec primele câteva săptămâni de guvernare și până nu ne convingem că actuala putere nu e capabilă să găsească soluții și nu are responsabilitate„ subliniază Igor Dodon.
  Asta în ceea ce privește guvernarea ca activitate, însă liderul socialiștilor s-a referit și la acțiunile PAS care spune că sunt absolut abuzive și dictatoriale iar noua guvernare încearcă să își subordoneze politic instituții fundamentale ale statului, cum ar fi PG, ANI, CNA și altele. În acest sens, Dodon spune că Blocul Socialiștilor și Comuniștilor va acționa rapid și foarte dur.

  „Sperăm că partenerii externi văd ceea ce se întâmplă și vor acționa și ei. Nu uitați că partenerii externi au cheltuit sute de milioane de euro pentru reformarea PG, CNA, ANI, iar acum vine un partid și aruncă la gunoi banii cetățenilor din mai multe state europene sau SUA și readuce practica politizării instituțiilor de drept la un nivel care depășește până și cele mai odioase acțiuni ale regimului Plahotniuc”, conchide Dodon.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  unimedia.info

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  ECONOMIE

  Liderul PSRM, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu Grigorii Velikih, vicedirectorul Fundației „Roskongress” și cu Andrei Reut, prim-adjunct...

  POLITICA

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu fostul prim-ministru al Federației Ruse, Serghei Stepașin.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Igor Dodon a renunțat la mandatul de deputat, dar în continuare rămâne a fi președinte al PSRM. Declarația a fost făcută de către socialistul...

  Copyright © 2021