Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Declarație de uzurpare a puterii în stat

  Cei trei judecători ai Înaltei Curți: Domnica Manole, Liuba Șova, Nicolae Roșca, au uzurpat CC în interesul politic al președintelui și au încălcat jurământul depus în fața Parlamentului. Iată de ce, PSRM cere demisia acestora. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe matinale a fracțiunii parlamentare a PSRM. În cadrul emisiunii sale live, Igor Dodon a menționat că CC a fost supusă unei presiuni din exterior.

  Dodon spune că decizia Curții Constituționale privind dizolvarea Parlamentului a fost luată sub presiunea președintelui Maia Sandu și a forțelor externe.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  Nu întâmplător ieri Maia Sandu a venit personal la CC. Să facă presiune, conflict de interese. Apropo, ieri Parlamentul a recuzat un judecător. Eu știu că s-au făcut presiuni din partea Maiei Sandu și a ambasadorilor occidentali. Și cred că cu timpul vor ieși la iveală și dovezi în acest sens.

  În opinia socialiștilor, Parlamentul trebuie să taxeze acei trei judecători care au uzurpat CC în interesul șefului statului.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”PSRM va iniția un proiect de hotărâre a Parlamentului pentru a aproba Declarația de uzurpare a puterii în stat. Ceva asemănător anului 2019, acum suntem în aceeași situație, când Plahotniuc a încercat să utilizeze CC pentru a declara anticipatele și acum Maia Sandu face același lucru”

  Dodon spune alegerile nu pot fi desfășurate în condiții de pandemie și va insista ca acestea să aibă loc doar după ce în țară vor fi aduse 1-1,5 milioane de vaccinuri și vor fi vaccinați cel puțin 500-600 de mii de cetățeni, prioritar din prima linie și din grupele de risc.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”Noi nu ne-am temut niciodată de alegeri parlamentare anticipate și suntem pregătiți pentru acestea mai bine decât oricare partid din țară, având cea mai dezvoltată infrastructură de partid în toată țara, în toate localitățile, o echipă puternică, cu reprezentanți în conducerea la majoritatea consiliilor raionale, municipale și locale. Pentru noi nu este o problemă să mergem la anticipate”.

  Igor Dodon dă asigurări că pe parcursul următoarelor luni, Partidul Socialiștilor își va concentra eforturile în vederea implementării unor proiecte sociale care vizează soluționarea problemelor oamenilor. Amintim că în cadrul decizie de ieri a CC, doi judecători au avut o opinie separată. Este vorba despre Vladimir Țurcan și Serghei Țurcan. Opinia detaliată a celor doi magistrați poate fi accesată pe pagina oficială a Curții Constituționale. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții instituției prezidențiale la acest subiect, până la ora actuală, nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020