Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Declarație: Cu câteva luni înainte de răpirea lui Ceaus, angajații SIS-ului au participat la o ședință SECRETĂ cu serviciile speciale ale Ucrainei

  Instituțiile subordonate în mod direct președintelui Sandu, ar fi fost implicați în răpirea cetățeanului ucrainean, Nicolae Ceaus iar în anul 2019, Premierul de atunci, Maia Sandu, ar fi fost rugată de către liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, să i se acorde un ajutor prin intermediului Guvernului la acțiunile de răpire și extrădare a lui Ceaus. Despre toate acestea au declarat în seara zilei de ieri, deputații Adrian Lebedinschi și Vasile Năstase, membri ai Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri.

  Фото: facebook.com/sis.md

  „În cadrul discuțiilor pe care le-a avut, doamna Maia Sandu cu domnul Zelenski, în luna ianuarie, la Kiev, s-a discutat cazul Ceaus și SIS-ul a pregătit o notă informativă amplă, ce urmează să fie și care-i situația cu Ceaus(…) Având posibilitatea, Zelenski în 2019 la toate canalele spunea că ”ajutați doamna Maia” când era Prim-Ministru. A solicitat atunci încă implicarea Guvernului ca să facem cumva ca Ceaus să fie”, a menționat deputatul PSRM, Adrian Lebedinschi în cadrul emisiunii ”Politica” de la TV8.

  În context, Adrian Lebedinschi a ținut să declare că SIS-ul a știut de la bunul început despre acțiunile ce urmează a fi întreprinse în legătură cu judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus.

  „Noi am avut declarații care s-a spus că angajații SIS, inclusiv reprezentanții noștri oficiali, au participat la ședință închisă cu serviciile speciale ale Ucrainei, unde s-a discutat întrebarea aceasta, cu câteva luni înainte de răpire”, a spus membrul comisiei.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  sinteza.org

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Fostul președinte al Curții Constituționale, Curții Supreme de Justiție și al Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Victor Pușcaș, se arată consternat de convocarea secretă...

  Copyright © 2021