Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Declarația Parlamentului prin care a fost condamnat traseismul și coruperea politică, publicată în Monitorul Oficial

  Declarația Parlamentului Republicii Moldova cu privire la condamnarea faptelor de traseism și corupere politică, aprobată la 11 iunie de Legislativ, a fost publicată în Monitorul Oficial. Inițiativa de a aproba un astfel de document aparține deputaților din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova și a fost susținută de majoritatea legiuitorilor prezenți la acea ședință.

  În document se spune că “deputații în Parlamentul Republicii Moldova condamnă cu vehemență acțiunile de traseism politic în Forul legiuitor al țării din întreaga perioadă a parlamentarismului Republicii Moldova”.

  „Condamnăm atât pe cei care s-au lăsat convinși, cât și pe cei care i-au acceptat. Aceste acțiuni, întemeiate pe acte de corupție, generează și amplifică fenomenul depravării politice. Voința suverană a poporului, exprimată în alegeri, este denaturată brutal, iar gestionarea din afara țării a migrației politice bazate pe corupție reprezintă o amenințare reală la siguranța națională. Coruperea politică a deputaților urmărește scopul de a schimba artificial raportul de forțe în Parlament și de a instaura o guvernare subordonată intereselor înguste de grup, fenomen la care am mai asistat în istoria noastră recentă și care, prin caracterul său, reprezintă o amenințare pentru instituțiile fundamentale ale statului”, se mai spune în document.

  Inițiativa democraților vine după ce mai mulți deputați, ajunși în legislativ pe listele PDM, au părăsit fracțiunea și au aderat la PRO Moldova sau PP ȘOR.

  Facebook

  POLITICA

  Deputatul PSRM, Petru Burduja, a îndemnat parlamentarii să renunțe la discursuri populiste și să-și unifice eforturile pentru a face față crizei provocate de pandemie...

  POLITICA

  Parlamentul în actuala componență nu mai corespunde rezultatelor alegerilor din februarie 2019 și trebuie dizolvat, spune șeful statului Igor Dodon. În cadrul unui nou...

  POLITICA

  Deputata PAS Veronica Roșca ar fi ascuns mai multe venituri și proprietăți pe care le deține. Potrivit socialistului Grigore Novac, aceasta nu a indicat...

  POLITICA

  Convocat, astăzi, în ultima ședință plenară a sesiunii de primăvară-vară, Parlamentul a aprobat Hotărârea privind încheierea primii sesiuni ordinare din anul 2020.

  Copyright © 2020