Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Declarația Parlamentului prin care a fost condamnat traseismul și coruperea politică, publicată în Monitorul Oficial

  Declarația Parlamentului Republicii Moldova cu privire la condamnarea faptelor de traseism și corupere politică, aprobată la 11 iunie de Legislativ, a fost publicată în Monitorul Oficial. Inițiativa de a aproba un astfel de document aparține deputaților din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova și a fost susținută de majoritatea legiuitorilor prezenți la acea ședință.

  În document se spune că “deputații în Parlamentul Republicii Moldova condamnă cu vehemență acțiunile de traseism politic în Forul legiuitor al țării din întreaga perioadă a parlamentarismului Republicii Moldova”.

  „Condamnăm atât pe cei care s-au lăsat convinși, cât și pe cei care i-au acceptat. Aceste acțiuni, întemeiate pe acte de corupție, generează și amplifică fenomenul depravării politice. Voința suverană a poporului, exprimată în alegeri, este denaturată brutal, iar gestionarea din afara țării a migrației politice bazate pe corupție reprezintă o amenințare reală la siguranța națională. Coruperea politică a deputaților urmărește scopul de a schimba artificial raportul de forțe în Parlament și de a instaura o guvernare subordonată intereselor înguste de grup, fenomen la care am mai asistat în istoria noastră recentă și care, prin caracterul său, reprezintă o amenințare pentru instituțiile fundamentale ale statului”, se mai spune în document.

  Inițiativa democraților vine după ce mai mulți deputați, ajunși în legislativ pe listele PDM, au părăsit fracțiunea și au aderat la PRO Moldova sau PP ȘOR.

  POLITICA

  Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a înaintat în Parlament cele mai multe inițiative legislative pe parcursul anului 2020.

  POLITICA

  Casă de lux și șapte conturi bancare, inclusiv peste hotare. Astfel arată averea consilierului prezidențial, Veaceslav Negruță, condamnat anterior pentru că a prejudiciat statul...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Procedura de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate trebuie să corespundă normelor prevăzute de Legea Supremă. Despre aceasta liderul deputaților socialiști, Corneliu Furculiță, a scris...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Situația social-economică și politică din țară, creată după alegerile prezidențiale, generează un grad înalt de nesiguranță. Declarațiile președintelui ales, ale susținătorilor ei interni și...

  Copyright © 2020