Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Decizia privind marja maximă în Programul „Prima casă” a fost publicată în Monitorul Oficial

  Decizia Guvernului cu privire la stabilirea pentru anul 2021 a marjei maxime în cadrul Programului de stat „Prima casă” a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

  Conform hotărârii Executivului, mărimea marjei maxime pe care creditorii o pot aplica pe parcursul anului 2021 pentru creditele garantate de către stat în baza Programului de stat „Prima casă” este stabilită în mărime de până la 3% anual.

  „Mărimea marjei maxime se aplică în privința contractelor de credit încheiate, începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, indică documentul.

  Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.

  Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

  moldpres.md

  ECONOMIE

  Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,94 miliarde lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,47 miliarde lei. Suma...

  SOCIAL

  Monitorul Oficial de marți, 31 martie, a publicat decizia cu privire la propunerea declarării stării de urgență, aprobată ieri de Guvernul în exercițiu.

  ECONOMIE

  La trei ani de la lansare, numărul de locuințe procurate prin intermediul Programului de stat ”Prima Casă” a ajuns la 5550. Suma totală a...

  POLITICA

  În contextul în care are loc descreșterea economiei, scăderea vânzărilor și are loc reducerea activității investiționale recurgerea la credite pentru IMM-uri este o activitate...

  Copyright © 2020