Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Decizia privind marja maximă în Programul „Prima casă” a fost publicată în Monitorul Oficial

  Decizia Guvernului cu privire la stabilirea pentru anul 2021 a marjei maxime în cadrul Programului de stat „Prima casă” a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

  Conform hotărârii Executivului, mărimea marjei maxime pe care creditorii o pot aplica pe parcursul anului 2021 pentru creditele garantate de către stat în baza Programului de stat „Prima casă” este stabilită în mărime de până la 3% anual.

  „Mărimea marjei maxime se aplică în privința contractelor de credit încheiate, începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, indică documentul.

  Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.

  Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

  moldpres.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Maia Sandu a cerut și a primit demisia Guvernului condus de Ion Chicu, pe care l-a numit catastrofal, dar nu are un plan în...

  ECONOMIE

  Guvernul a aprobat astăzi hotărârea cu privire la stabilirea pentru anul 2021 a marjei maxime în cadrul Programului de stat „Prima casă”, transmite MOLDPRES.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Decretul de promulgare și legea pentru modificarea Legii nr. 156/1998 privind sistemul public de pensii au fost publicate în Monitorul Oficial. Astfel, vârsta standard...

  SOCIAL

  Legea Bugetului de Stat și Politica bugetar-fiscală pentru anul viitor vor fi publicate, marți, în Monitorul Oficial. Președintele Igor Dodon a declarat că Parlamentul...

  Copyright © 2020