Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  DECIS! Urmașii angajaților medicali, care au decedat de COVID-19, vor primi ajutor de la stat

  Urmașii personalului medical decedat ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu COVID-19 vor primi indemnizații de stat. Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului asupra modificărilor la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

  De dreptul la indemnizație vor beneficia soțul, pentru o perioadă de 5 ani; copiii până la vârsta de 18 ani sau, dacă își continuă studiile, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 23 de ani; sau unuia dintre părinți. Mărimea indemnizației pentru soț sau părinți va fi de 50% din baza de calcul și de 75% pentru copii.

  Este vorba despre urmașii medicilor, asistentelor medicale, farmaciștilor, felcerilor, infirmierelor și conducătorilor auto din asistența medicală prespitalicească.

  Facebook

  LUMEA

  Coreea de Nord a anunţat joi primul caz de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemiei, informează AFP şi Reuters.

  LUMEA

  China a raportat luni trei decese asociate COVID-19 la Shanghai, primele anunţate în mod oficial după decretarea unui nou lockdown la sfârşitul lunii martie...

  SOCIAL

  Autoritățile locale din Chișinău au suspendat activitatea a trei proiecte de imunizare destinate locuitorilor capitalei.

  SOCIAL

  Alte 226 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri două sunt asociate cu...

  Copyright © 2021