Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  DECIS! Proprietăți de peste hotare ale lui Vladimir Plahotniuc, estimate la peste 160 mnl lei, sub sechestru

  Proprietăți de peste hotare ale lui Vladimir Plahotniuc, estimate la peste 160 milioane de lei, urmează a fi puse sub sechestru.

  Procuratura Generală anunță, printr-un comunicat de presă că, că autoritățile din România, Franța și Elveția, vor pune sechestru pe averea lui Plahotniuc după ce în instanță s-au prezentat probe suplimentare că beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite este anume Vladimir Plahotniuc. Este vorba despre vilele învinuitului din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă, înregistrate în Elveția.

  Urmează a fi sechestrate și 9 apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, precum și 4 autoturisme, înregistrate în Republica Moldova. Setul de acte, cu traducerile de rigoare, au fost expediate autorităților din cele trei țări pentru a fi puse în executare.

  ”Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale și Serviciul de Informații și Securitate, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți”, anunță Procuratura.

  Potrivit organului de urmărire penală, aceste bunuri ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare.

  La începutul verii, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana a admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, și anume, 6 apartamente și 4 încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 de milioane de lei. Toate proprietățile învinuitului, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, deja au fost sechestrate.

  Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

  procuratura.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații BCS au publicat texul denunțului depus la Procuratură pe numele ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pentru infracțiunea de depășire a atribuțiilor de serviciu...

  POLITICA

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor se adresează la Procuratura Generală, ca instituția să investigheze îndeplinirea funcțiilor de serviciu ale viceprim-ministrului, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale,...

  POLITICA

  Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, susține că nu a primit nicio citație de la Procuratură, despre cum a anunțat presa. El a...

  POLITICA

  Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, s-a adresat astăzi cu o sesizare la Curtea Constituțională în vederea controlului constituționalității Decretului Președintelui Republicii Moldova din 06.09.2021 privind...

  Copyright © 2021