Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  DECIS! De la 1 ianuarie, salariile angajaților medicali vor crește cu încă 30%

  Salariile personalului medical vor crește din nou de la 01 ianuarie 2021. Parlamentul a aprobat în lectură finală Bugetul Public Național care prevede majorarea cu 30% a salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate.

  Aceasta este a doua etapă de creștere a remunerării în domeniul medical. La inițiativa președintelui Igor Dodon, salariile personalului medical vor fi dublate în trei etape. Decizia îi vizează peste 40 de mii de angajați din sistem.

  În prima etapă, lefurile lucrătorilor medicali au crescut cu 30% de la 1 septembrie, iar ulterior, de la 1 ianuarie, salariile angajaților în medicină vor fi majorate cu încă 30%. O altă majorare – de 40% – va veni în prima jumătate a anului viitor.

  Proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021 este fundamentat pe o creștere economică de 4,7%, nivelul inflației de 2,7%, o majorare a exporturilor de 12,6%, a importurilor de 14,3% și a creșterii salariului mediu pe economie de 10,3%.

  Bugetul Public Național prevede venituri de 66,9 miliarde de lei, cheltuieli – de 81,3 miliarde de lei și un deficit bugetar de 14,4 miliarde de lei.

  socialistii.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Autoritățile capitalei își doresc să crească salariul șoferilor din Parcul Urban de Autobuze și a celor din Regia de Transport Electric Chișinău.

  SOCIAL

  Deplasarea liderului PSRM la Taraclia a continuat cu vizita la Centrul de sănătate, unde a discutat cu personalul medical. Dodon i-a informat pe angajați...

  POLITICA

  Peste 11 milioane de lei au primit candidații PAS și familiile acestora la alegerile parlamentare anticipate în ultimii doi ani. Datele se regăsesc în...

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, și-a început deplasările prin localitățile țării, unde discută cu oamenii față în față despre problemele și doleanțele lor. Astăzi fostul...

  Copyright © 2021