Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  DECIS! De la 1 ianuarie, salariile angajaților medicali vor crește cu încă 30%

  Salariile personalului medical vor crește din nou de la 01 ianuarie 2021. Parlamentul a aprobat în lectură finală Bugetul Public Național care prevede majorarea cu 30% a salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate.

  Aceasta este a doua etapă de creștere a remunerării în domeniul medical. La inițiativa președintelui Igor Dodon, salariile personalului medical vor fi dublate în trei etape. Decizia îi vizează peste 40 de mii de angajați din sistem.

  În prima etapă, lefurile lucrătorilor medicali au crescut cu 30% de la 1 septembrie, iar ulterior, de la 1 ianuarie, salariile angajaților în medicină vor fi majorate cu încă 30%. O altă majorare – de 40% – va veni în prima jumătate a anului viitor.

  Proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021 este fundamentat pe o creștere economică de 4,7%, nivelul inflației de 2,7%, o majorare a exporturilor de 12,6%, a importurilor de 14,3% și a creșterii salariului mediu pe economie de 10,3%.

  Bugetul Public Național prevede venituri de 66,9 miliarde de lei, cheltuieli – de 81,3 miliarde de lei și un deficit bugetar de 14,4 miliarde de lei.

  socialistii.md

  Facebook

  SOCIAL

  Medicii din Comrat și Ceadîr-Lunga refuză să se imunizeze împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca. Despre aceasta doctorii au anunțat Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

  SOCIAL

  Salariile din sistemul de sănătate au crescut de mai bine de două ori. Dacă în 2019 un medic din asistența medicală spitalicească avea o...

  SOCIAL

  Din 01 ianuarie 2021, salariile tuturor angajaților din sistemul medical și șoferii de ambulanțe vor crește cu 30%. Guvernul Chicu a aprobat, astăzi, cadrul...

  SOCIAL

  Peste 1,2 miliarde de lei vor fi alocate anul viitor pentru majorarea salariilor medicilor și altor categorii de bugetari. Despre aceasta a anunțat deputatul...

  Copyright © 2020