Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  De la începutul anului, veniturile fondurilor de asigurare medicală au depășit 2 miliarde de lei

  Contribuţiile procentuale din salariu şi din alte recompense reprezintă principala sursă de venituri în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM). În primele patru luni ale anului, acestea au constituit aproximativ 2 miliarde 205 milioane de lei, cu 345 de milioane mai mult în comparație cu primele patru luni din 2022.

  Totodată, încasările din primele de asigurare medicală în sumă fixă au fost de peste 170 de milioane de lei, cu 63 de milioane mai mult față de perioada similară a anului trecut.

  În total, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în primele patru luni ale anului curent, în fondurile (AOAM) venituri de aproximativ 2 miliarde 449 de milioane de lei, fără transferurile de la bugetul de stat. Acumulările respective au fost în creştere cu circa 443 de milioane sau cu 22% faţă de perioada similară a anului 2022.

  Totodată, cheltuielile din fondurile AOAM au însumat în ianuarie-aprilie 2023 în jur de 4 miliarde 167 de milioane de lei, în creştere cu circa 289 de milioane comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare parte, 4 miliarde 138 de milioane de lei, a fost transferată prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată în perioada ianuarie-aprilie 2023 pentru serviciile medicale prestate este cu cca 280 de milioane de lei mai mare în comparație cu perioada similară a anului trecut.

  bizlaw.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Aproximativ 5700 de persoane au beneficiat în anul trecut de intervenţii chirurgicale cardiovasculare, acoperite financiar din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM)....

  SOCIAL

  Veteranii războiului din Afganistan condamnă acțiunile deputaților Platformei DA, care au blocat inițiativa legislativă, care prevede asigurare medicală gratuită pentru această categorie de persoane.

  Copyright © 2021