Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  De la începutul anului, la bugetul național s-au încasat 32,5 mlrd de lei

  În zece luni ale anului curent, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a încasat peste 32,5 miliarde de lei la bugetul public național. Această cifră constituie o creștere cu peste 489,2 milioane de lei sau cu 1,5% în raport cu perioada similară a anului precedent, transmite MOLDPRES.

  Potrivit componentelor bugetului public național, statisticile sunt următoarele: la bugetul de stat, în zece luni ale anului 2020 s-au încasat 13,7 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 430,4 milioane de lei mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, sau o diminuare de 3,0%.

  „La bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de 3,4 miliarde de lei, ceea ce reprezintă cu 181,4 milioane de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau cu 5,6%”, indică SFS.

  Conform sursei citate, la bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, s-au încasat 11,5 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 667,4 milioane de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 6,1%.

  La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 3,9 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 70,7 milioane de lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2019 sau cu 1,9%.

  moldpres.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Consiliul European a adoptat o măsură de asistență, în cadrul Instrumentului European pentru Pace, în valoare de 40 de milioane de euro în beneficiul...

  ECONOMIE

  Astăzi șoferii vor plăti 11,56 lei statului pentru fiecare litru de benzină procurat, ceea ce este cu 2,52 lei/litru mai mult decât acum jumate de an,...

  POLITICA

  Fostul premier al țării, Ion Chicu, a venit cu un comentariu în legătură cu vizita de lucru a președintei Maia Sandu în Franța.

  POLITICA

  Astăzi, deputații BCS, Ala Darovannaia și Inga Sibova, au transmis institutului Oncologic două ionizatoare și mai multe electrocasnice pentru a facilita activitatea personalului și...

  Copyright © 2021