Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  De la începutul anului, la bugetul național s-au încasat 32,5 mlrd de lei

  În zece luni ale anului curent, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a încasat peste 32,5 miliarde de lei la bugetul public național. Această cifră constituie o creștere cu peste 489,2 milioane de lei sau cu 1,5% în raport cu perioada similară a anului precedent, transmite MOLDPRES.

  Potrivit componentelor bugetului public național, statisticile sunt următoarele: la bugetul de stat, în zece luni ale anului 2020 s-au încasat 13,7 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 430,4 milioane de lei mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, sau o diminuare de 3,0%.

  „La bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de 3,4 miliarde de lei, ceea ce reprezintă cu 181,4 milioane de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau cu 5,6%”, indică SFS.

  Conform sursei citate, la bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, s-au încasat 11,5 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 667,4 milioane de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 6,1%.

  La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 3,9 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 70,7 milioane de lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2019 sau cu 1,9%.

  moldpres.md

  Facebook

  ECONOMIE

  Banii pentru achitarea facturilor la lumină a consumatorilor casnici pot fi găsiți în bugetele instituțiilor statului. De această părere este președintele PSRM, Igor Dodon.

  ECONOMIE

  Guvernul interimar a alocat 56 de milioane 160 de mii de lei pentru acordarea indemnizației unice de 16 mii de lei bugetarilor, care au...

  SOCIAL

  Chef pe timp de ciumă. Într-un an de criză pandemică și economică, Președinția condusă de Maia Sandu a alocat 650 de mii de lei...

  ECONOMIE

  Aproape 50 de mii de lei pe lună cheltuiește Președinția pentru întreținerea havuzului din scuarul instituției. Potrivit Planului Aparatului Președintelui privind achiziții în anul...

  Copyright © 2020