Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  De hac noului coronavirus

  Troleibuze și autobuze arhipline și pasageri fără măști. Tabloul zilnic pe străzile urbei. Și asta, deși numărul celor infectați cu noul coronavirus crește de la o zi la alta. Și dacă cetățenii sunt iresponsabili față de toate măsurile de precauție, autoritățile municipale și Direcția de transport electric de la Chișinău continuă să lupte împotriva răspândirii virusului. În acest sens, după fiecare tură transportul urban este dezinfectat în totalitate.

  Au trecut deja 8 luni de când în Moldova a fost înregistrată prima persoană infectată cu noul coronavirus. În acest timp, oamenii au reușit să treacă prin diverse stări, să golească rafturile magazinelor, să renunțe la transportul public în favoarea bicicletelor. Mai trist e că după toate acestea, unele persoane s-au relaxat și au reușit să uite de regulile anti-COVID, impuse de autorități. În pofida iresponsabilității unor cetățeni, autoritățile municipale, totuși, nu își pot permite acest lux.

  Iurie Vitneanschi, vicepretor, sectorul Botanica

  ”Nu au existat pauze sau întreruperi în activitatea de prevenire și de răspândire a coronavirusului. Toate aceste măsuri au fost luate întotdeauna, în mod constant, în mod regulat. Atâta timp cât situația este destul de dificilă și există un număr mare de persoane infectate cu noul coronavirus, aceste măsuri vor fi luate”

  Reprezentanții Direcției Transport Public și Căi de Comunicații a Capitalei susțin că, zilnic, este verificată starea de sănătate a șoferilor, a taxatorilor și a persoane care dezinfectează transportul public.

  Victor Moraru, lucrător Parcul de troleibuze

  ”Am convenit între noi că vom ieși peste o zi la muncă fiindcă această otravă trebuie să iasă din organism”

  În ciuda dezinfectării complete a transportului public, este necesar să se respecte regulile de igienă personală și recomandările anti-COVID ale Organizației Mondiale a Sănătății. Reamintim cele mai importante și simple măsuri de combatere și prevenire a infecției cu noul coronavirus este evitarea contactului cu persoanele cu semne de Sars-CoV- 2, spălatul pe mâini cât mai des cu apă și săpun, mai ales, după contactul direct cu persoanele bolnave, purtarea măștilor în toate spațiile publice, atât deschise cât și închise.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021