Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  De ce tac ambasadele?

  La o zi după ce a declarat că fostul șef al Delegației UE în țara noastră, Peter Michalko ar fi implicat în procesele politice din Republica Moldova, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a fost încătușat și reținut pentru 72 de ore. În același timp, șefii misiunilor diplomatice tac chitic și nu comentează cele întâmplate. Postul nostru de televiziune a reușit însă să obțină un comentariu cu privire la cazul de asemnea rezonanță.

  Într-un comentariu oferit pentru postul nostru de televiziune, reprezentanții delegației europene au respins acuzațiile care au fost aduse.

  Violeta Iaroș, specialist, comunicare cu presa, Delegația UE în RM

  «Am luat act de briefingul de presă al procurorului general, Alexandr Stoianoglo și declarațiile făcute cu privire la presupusa corespondență dintre fostul șef al procuraturii anticorupție, Viorel Morari și fostul ambasador UE la Chișinău, Peter Michalko. UE respinge categoric orice acuzație de ingerință politică în procesele interne sau procedurile judiciare ale Republicii Moldova. În dialogul nostru cu autoritățile moldovenești, am subliniat importanța punerii în aplicare a reformei justiției, combaterea corupției și depolitizarea instituțiilor de stat, dar și a prevederilor acordului de asociere și am anunțat că monitorizăm evoluțiile care au loc în aceste domenii-cheie».

  Totodată, jurnaliștii postului nostru de televiziune au încercat să afle părerea Ambasadei SUA cu referire la acest subiect.
  Departamentul de comunicare cu presa al Ambasadei SUA în RM

  «Mulțumesc că ați apelat Ambasada SUA în Moldova. Dacă doriți să vorbiți cu departamentul de comunicare, tastați cifra «6». Ați apelat departamentul comunicare. Dacă aveți întrebări legate de mass-media și comunicare tastați cifra «2». Îmi pare rău, dar nimeni nu răspunde apelurilor dvs».

  Tăcerea partenerilor occidentali provoacă tot mai multe voci care spun că RM revine la eticheta de stat capturat. În acest context, liderii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au anunțat pentru duminică, 10 octombrie, un protest național și a îndemnat societatea să ia parte la manifestația în suținerea statului de drept.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021