Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  De Blajini, fără mâncare și băutură la morminte. Transportul public va fi sistat

  Paștele Blajinilor se va petrece sub restricții dure. Astfel, în baza deciziei la nivel național, Comisia Situații Excepționale la nivel de primărie a emis niște restricții pentru zilele în care se pomenesc răposații.

  Primarul general Ion Ceban spune că municipalitatea nu putea să facă alt ceva decât să ia act de hotărârea la nivel național.

  Astfel, s-a sistat circulația transportului public în municipiul Chișinău în zilele de 06-08 iunie 2020, 14 iunie 2020, 20-21 iunie 2020 și 28 iunie 2020.

  De asemenea, cimitirele din municipiu vor fi deschise în zilele de 7 și 8 iunie pentru celebrarea sărbătorii Paștele Blajinilor, iar accesul persoanelor va fi permis cu portul obligatoriu de măști de protecție și cu respectarea măsurilor de protecție.

  Totodată, se interzice consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor. Se interzice desfășurarea comerțului ambulant stradal în teritoriul adiacent cimitirelor. Unitățile de comerț existente vor activa strict conform prevederilor de prevenire a infecției COVID-19.

  Amintim că Comisia Situații Excepțională în Sănătate Publică, la nivel național a luat decizia de a sista transportul public în zilele de weekend pe toată durata lunii iunie.

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău îndeamnă locutorii capitalei și agenții economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul municipiului Chișinău să-și salubrizeze teritoriile aflate în gestiune sau...

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a convocat o ședință de lucru cu reprezentanții Direcțiilor de educație din sectoarele capitalei și antreprenorii responsabili de procesul de...

  SOCIAL

  Pe mai multe adrese din capitală sunt în desfășurare lucrări de reabilitare a trotuarelor. Acestea se referă la schimbarea bordurilor uzate, aplicarea pavajului și/sau...

  SOCIAL

  Barierele și limitatoarele de acces, montate ilegal pe străzile și/sau terenurile, proprietate publică, urmează a fi evacuate până la data de 30 septembrie 2020,...

  Copyright © 2020