Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  De astăzi, medicii vor ridica un salariu mai mare cu 30%

  De astăzi, salariile a 43 de mii de angajați din sistemul medical (medici, asistenți medicali, infirmiere, șoferi de ambulanțe etc.) au fost majorate cu 30 la sută. Aceasta este prima etapă de creștere a lefurilor pentru angajații din domeniul sănătății, urmează altele două, pentru ca până în vara anului 2021 salariile să fie dublate.

  Inițiativa de a dubla lefurile personalului medical îi aparține președintelui țării, Igor Dodon, care a fost adoptată de Guvernul Chicu și susținută de PSRM. Tot la propunerea șefului statului, 2020 a fost declarat Anului Lucrătorului Medical, iar sute de medici din toată țara au primit distincții de stat.

  Pentru plata salariilor majorate pentru medici, care de jumătate de an se află în prima linie de luptă cu pandemia COVID-19, din bugetul de stat s-au alocat peste 360 de milioane de lei.

  Anterior, Igor Dodon a subliniat importanța faptului că s-a opus intențiilor guvernărilor precedente de a închide mai multe spitale din țară. Mai mult, crede președintele țării, sistemul medical necesită investiții mai mari pentru modernizarea instituțiilor medicale.

  De dublarea salariilor ar putea beneficia, curând, și angajații din educație. Despre această inițiativă a anunțat deja președintele Igor Dodon, care a evidențiat că medicina și educația trebuie să fie domenii prioritare pentru Republica Moldova.

  O altă noutate bună pentru cetățeni este ieftinirea gazului, care ar putea fi aplicată chiar din această lună. Compania Moldovagaz deja a început procedura de solicitare a reducerii tarifelor, ca urmare a scăderii prețului de import al acestei hidrocarburi.

  Tot în această toamnă ar putea să beneficiem și de o nouă ieftinire a energiei electrice, după ce din luna august deja plătim mai puțin pentru curent. Ieftinirile sunt provocate de tendința prețurilor pe piața internațională.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Guvernul Gavrilița ar putea să anuleze indemnizația de 16 mii de lei pentru personalul medical infectat cu COVID-19 la locul de muncă, dacă acesta...

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat astăzi un mesaj de felicitare, cu ocazia zilei de 1 septembrie, elevilor, părinţilor, profesorilor, tuturor angajaţilor din sistemul...

  SOCIAL

  La 1 septembrie, în incinta instituţiilor de învăţământ, inclusiv în curţi, nu vor fi organizate festivităţi sau alte evenimente publice dedicate începutului anului de...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Salariile angajaților din sistemul de sănătate vor fi majorate cu 40 de procente, niciun spital nu va fi închis, iar în fiecare sat va...

  Copyright © 2021