Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  De astăzi, medicii vor ridica un salariu mai mare cu 30%

  De astăzi, salariile a 43 de mii de angajați din sistemul medical (medici, asistenți medicali, infirmiere, șoferi de ambulanțe etc.) au fost majorate cu 30 la sută. Aceasta este prima etapă de creștere a lefurilor pentru angajații din domeniul sănătății, urmează altele două, pentru ca până în vara anului 2021 salariile să fie dublate.

  Inițiativa de a dubla lefurile personalului medical îi aparține președintelui țării, Igor Dodon, care a fost adoptată de Guvernul Chicu și susținută de PSRM. Tot la propunerea șefului statului, 2020 a fost declarat Anului Lucrătorului Medical, iar sute de medici din toată țara au primit distincții de stat.

  Pentru plata salariilor majorate pentru medici, care de jumătate de an se află în prima linie de luptă cu pandemia COVID-19, din bugetul de stat s-au alocat peste 360 de milioane de lei.

  Anterior, Igor Dodon a subliniat importanța faptului că s-a opus intențiilor guvernărilor precedente de a închide mai multe spitale din țară. Mai mult, crede președintele țării, sistemul medical necesită investiții mai mari pentru modernizarea instituțiilor medicale.

  De dublarea salariilor ar putea beneficia, curând, și angajații din educație. Despre această inițiativă a anunțat deja președintele Igor Dodon, care a evidențiat că medicina și educația trebuie să fie domenii prioritare pentru Republica Moldova.

  O altă noutate bună pentru cetățeni este ieftinirea gazului, care ar putea fi aplicată chiar din această lună. Compania Moldovagaz deja a început procedura de solicitare a reducerii tarifelor, ca urmare a scăderii prețului de import al acestei hidrocarburi.

  Tot în această toamnă ar putea să beneficiem și de o nouă ieftinire a energiei electrice, după ce din luna august deja plătim mai puțin pentru curent. Ieftinirile sunt provocate de tendința prețurilor pe piața internațională.

  a-tv.md

  Facebook

  SOCIAL

  Peste 1,2 miliarde de lei vor fi alocate anul viitor pentru majorarea salariilor medicilor și altor categorii de bugetari. Despre aceasta a anunțat deputatul...

  SOCIAL

  Salariile personalului medical vor crește din nou de la 01 ianuarie 2021. Parlamentul a aprobat în lectură finală Bugetul Public Național care prevede majorarea...

  SOCIAL

  Familiile angajaților din sistemul de sănătate care au decedat în urma contaminării cu COVID-19 vor primi o indemnizație unică de deces în valoare de...

  ECONOMIE

  Salariile tuturor angajaților din sectorul bugetar vor crește anul viitor, a declarat premierul Ion Chicu. Șeful Guvernului a declarat, după ședința cu președintele Igor...

  Copyright © 2020