Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  De astăzi intră în vigoare noi modificări şi completări dispuse de CNESP

  Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), întrunită în ședință la finele săptămânii trecute, menține măsurile de prevenire şi control ale infecției COVID-19, aplicabile la nivel național, dispuse în ședința din 29 aprilie, introducând din 16 august unele modificări şi completări. Acestea se referă la trecerea frontierei, excepțiile de la autoizolare, desfășurarea evenimentelor festive, purtarea măștilor, vaccinare şi organizarea lucrului angajaților în instituții publice şi întreprinderi de diferită formă de proprietate.

  Potrivit hotărârii din 13 august a Comisiei, „în baza datelor statistice cu referire la incidența infecției cu SARS-COV-2, se instituie stare de alertă la nivel național de Cod Portocaliu, începând cu 13 august 2021”.

  „Se mențin măsurile de prevenire şi control al infecției SARS-CoV-2, aplicabile la nivel național, conform Hotărârii Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 54 din 29 aprilie 2021, cu unele modificări şi completări, printre care: „Purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin un metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cat și nasul”, indică documentul.

  De asemenea, în vederea evitării aglomerării în transportul public, se recomandă organizarea programului de lucru de către angajatorii din sistemul privat, autoritățile şi instituțiile publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanțare şi subordonare, cu un număr mai mare de 50 de salariați, astfel încât personalul să fie împărțit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea, la o diferență de cel puţin o oră.

  Totodată, CNESP a lăsat valabile prevederile prevăzute în Hotărârea nr.54 din 29 aprilie, potrivit cărora, se recomandă conducătorilor entităților publice: atragerea cu prezență fizică la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției, precum şi a personalului a cărui activitate necesită prezența obligatorie la serviciu; pentru personalul a cărui activitate nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, se vor asigura condiții de muncă la distanță.

  Hotărârile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică sunt executorii pentru autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, pentru persoanele fizice şi juridice, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare.

  moldpres.md

  Facebook

  Copyright © 2021