Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  De astăzi, centrele comerciale și piețele din Capitală activează după programul obișnuit

  De astăzi, centrele comerciale și piețele din municipiul Chișinău activează după programul obișnuit, însă cu respectarea în continuare a măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19. Deciziile au fost luate în cadrul Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău. Despre acest lucru a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

  Astfel:
  1. Piețele din capitală activează de la ora 05:00 până la ora 19:00, inclusiv în zilele de odihnă, cu interzicerea comerțului ambulant în preajmă, iar zilele de luni rămân a fi sanitare.

  2. Se interzice accesul copiilor până la 7 ani în toate piețele de pe teritoriul municipiului, iar administratorii vor asigura realizarea acestei prevederi prin controlul riguros la punctele de intrare în zonele de comerț.

  3. Centrele comerciale din municipiul Chișinău și unitățile comerciale specializate din cadrul acestora (cu excepția cinematografelor și centrelor de agrement amplasate în incinta acestora), activează cu program obișnuit, cu respectarea și monitorizarea strictă a prevederilor de prevenire a infecției COVID-19.

  Potrivit deciziei, deocamdată, până în data de 15 iulie 2020, rămâne suspendată activitatea zonelor de agrement din capitală și este interzisă organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire, în orice instituție, indiferent de statut, public sau privat.

  Tot până la mijlocul lunii iulie este interzisă activitatea cluburilor de noapte şi a discotecilor. Totodată, scăldatul în lacurile cu plajă, din zonele de agrement din municipiul Chișinău; aflarea în locuri publice (păduri, parcuri, alei, plaje), în grupuri mai mari de 3 persoane; aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă; aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, de sport și zone de agrement; activitatea centrelor de reabilitare/recuperare balneosanatorială; activitatea procesului educațional; activitatea taberelor de odihnă a copiilor; organizarea și desfășurarea tuturor activităților /competițiilor municipale cu caracter cultural și sportiv – este interzis.

  “În funcție de evoluția situaţiei epidemiologice a infecției prin coronavirusul de tip nou, măsurile de precauție vor fi revizuite.

  Aveţi grijă de sănătate”, a scris primarul capitalei pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  Facebook

  POLITICA

  Decizia de ieri luată de CEC cu privire la excluderea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria de la Bălți, este un exces de putere....

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că din 1 decembrie 2021, pe străzile capitaleim pot fi văzute 5 troleibuze decorate cu luminițe multicolore, în spiritul sărbătorilor...

  SOCIAL

  Mai multe specii de conifere și foioase printre care specii de tei, castan, arțar şi frasin sunt plantaţi în aceste zile pe străzile principale...

  SOCIAL

  Problema ambuteiajului din capitală trebuie să fie soluționată de către MAI, dar nu de Primăria Chișinău. Municipalitatea are în obligația s-a să repare drumuri,...

  Copyright © 2021