Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Danemarca vrea un plan european pentru transferarea solicitanților de azil în afara Europei

  Danemarca îşi suspendă planul de a-i transfera din proprie iniţiativă pe solicitanţii de azil în afara Europei, posibil în Rwanda, în încercarea de a găsi o soluţie comună cu Uniunea Europeană pentru a organiza acest transfer, a anunţat miercuri ministrul pentru Migraţie şi Integrare, Kaare Dybvad, potrivit AFP.

  Propus de guvernul social-democrat în exerciţiu, planul prevedea delocalizarea centrelor de primire în afara Uniunii Europene.

  Legea, adoptată în iunie 2021, prevedea ca solicitanţii de azil să fie trimişi într-un centru dintr-o altă ţară, care nu a fost numită, în timpul administrării dosarului, unde ar fi putut rămâne chiar şi atunci când ar fi obţinut statutul de refugiat.

  Discuţiile sunt în derulare, în special cu Kigali, însă pentru moment au fost suspendate.

  „Nu începem negocieri în acest moment pentru crearea unui centru de primire danez în Rwanda”, a explicat Dybvad într-un interviu pentru cotidianul Altinget.

  „Este un nou guvern. Nu renunţăm la această ambiţie, însă avem un proces diferit”, a explicat el.

  Programul guvernului de centru-stânga şi centru-dreapta rezultat din alegerile legislative din noiembrie ia în considerare crearea unui centru de primire în afara Europei „în cooperare cu UE sau un anumit număr de ţări”. Este o schimbare pentru social-democraţi, care au acuzat până acum colaborarea europeană lentă şi sinuoasă pe aceste chestiuni.

  „O abordare mai extinsă are sens pentru noi deoarece există o mişcare în mai multe ţări europene”, a explicat ministrul danez.

  „Sunt mulţi cei care încep să militeze pentru o politică de azil mai strictă în Europa”, a spus el.

  În Danemarca, influenţa extremei-drepte din ultimii peste 20 de ani a înăsprit poziţia privind migraţia. Deşi conduce un partid social-democrat de centru-stânga, premierul în exerciţiu Mette Frederiksen a fost susţinătorul unui obiectiv „zero refugiaţi” în această ţară scandinavă de la sosirea sa la putere în 2019.

  Cu tot mai multe iniţiative de a descuraja sosirile şi obţinerea cetăţeniei daneze, Danemarca a fost în 2020 prima ţară din Europa, şi a rămas până acum singura, care a retras permisul de şedere pentru refugiaţi sirieni din regiunea Damasc, pe motiv că situaţia de acolo este suficient de sigură.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Rishi Sunak a avertizat că migrația legală „necontrolată” prezintă riscul de a genera presiuni dificil de gestionat asupra locuințelor, a școlilor și a spitalelor....

  LUMEA

  Aderarea Croației la Schengen a făcut această țară mai atractivă pentru solicitanții de azil. În prima lună de când face parte din zona de...

  SOCIAL

  Din Republica Moldova au imigrat un milion de oameni, majoritatea – din mediul rural. Anunțul a fost făcut, în cadrul unei reuniuni, de către...

  LUMEA

  Germania trebuie să facă mai mult pentru a controla migraţia fără forme legale, consideră ministrul de finanţe Christian Lindner, într-un interviu publicat miercuri pe...

  Copyright © 2021