Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Dacă nu se va aproba bugetul, vor fi stopate majorările de salarii și investițiile în infrastructură, spune Igor Dodon

  Președintele Igor Dodon susține că țara nu-și poate permite să intre în noul an fără buget. Șeful statului a declarat, la Moldova 1, că dacă Parlamentul nu va vota Bugetul Public Național, atunci nu se va putea merge cu majorarea salariilor și cu investițiile masive în infrastructură.

  ”Dacă bugetul nu se va vota, atunci anul viitor finanțarea va avea loc conform formulei 1:12 din bugetul anului curent. Nu vom avea dreptul să cheltuim decât a 12 parte din bugetul anului 2020”, a spus Dodon.

  Președintele a amintit despre experiența tristă a guvernărilor AIE, când bugetul pentru anul viitor nu era aprobat și țara intra în anul viitor fără acest document.

  ”Ei au avut experiența, AIE 1, AIE 2, unde era și Maia Sandu ministru când nu aprobau, intrau în anul viitor fără buget. Noi nu putem permite ca țara să intre în noul an fără buget”, a declarat Dodon.
  Șeful statului susține că bugetul este orientat social și chiar dacă nu a învins în scrutinul prezidențial, inițiativele pe care le-a lansat pe parcursul acestui an vor fi implementate în continuare.

  ”Dublarea salariilor pentru medici, a doua etapă este prevăzută din 01 ianuarie. Este vorba despre majorarea cu încă 30%. Este vorba despre continuarea proiectului ”Drumuri bune pentru toți”, câte un milion de lei cel puțin pentru fiecare localitate, majorarea investițiilor în construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, etc”, a menționat șeful statului.

  Președintele a declarat că totul depinde de responsabilitatea deputaților și a reiterat că fracțiunea PSRM cu 37 de deputați va susține bugetul pentru anul 2021.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ECONOMIE

  În continuarea vizitei de lucru în Federația Rusă, Igor Dodon în calitate de președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, a avut astăzi o întrevedere...

  POLITICA

  În Republica Moldova nu a mai existat un Guvern, care să dezamăgească atât de repede, cum s-a întâmplat în cazul cabinetului de miniștri condus...

  ALEGEREA EDITORILOR

  "Maia Sandu a capturat statul, mai ceva ca și Plahotniuc". Declarația a fost făcută de către liderul PSRM, Igor Dodon, într-un interviu pentru Oficial.md....

  POLITICA

  ADRESARE cu prilejul marcării a 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie și cooperare dintre Republica Moldova și Federația Rusă Dragi prieteni,...

  Copyright © 2021