Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Cutremur puternic în Nepal: Cel puțin cinci oameni au murit

  Un cutremur cu magnitudinea 5,6, care s-a produs la adâncime mică, a lovit, miercuri dimineaţă, vestul Nepalului, provocând moartea a cel puţin cinci persoane, potrivit autorităţilor locale.

  Epicentrul cutremurului a fost localizat în zona Seti, la o adâncime de 15,7 kilometri, la 21 de kilometri est de Dipayal, o municipalitate din districtul Doti, în vestul îndepărtat al Nepalului, a precizat Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS).

  Cel puţin cinci persoane au murit şi alte cinci sunt rănite în zona rurală Purbichauki din districtul Doti, a declarat pentru CNN Bhola Bhatta, adjunctul superintendentului poliţiei nepaleze din districtul Doti. O persoană este dată dispărută, iar trei case au fost complet distruse în urma cutremurului. O operaţiune de căutare şi salvare este în curs de desfăşurare.

  Seismul s-a simţiţ până la Delhi, dar autorităţile nu se aşteaptă totuşi la un număr mare de victime, întrucât zona în care s-a produs este slab populată. Acolo se întinde Parcul Naţional Khaptad.

  În 2015, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a ucis aproape 9.000 de persoane în Nepal, punând la pământ numeroase locuinţe şi clădiri.

  Ţara, fără ieşire la mare, se află la intesecţia plăcilor tectonice ale Indiei şi Eurasiei, fiind vulnerabilă la cutremure.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  LUMEA

  Un seism cu magnitudinea 5,9 care s-a produs miercuri dimineaţa în nord-vestul Turciei s-a soldat cu rănirea a 35 de persoane, dintre care una...

  LUMEA

  Un cutremur puternic s-a produs luni dimineață în largul insulei grecești Creta, dar nu au fost raportate pagube. Cutremurul a avut magnitudinea 5,5, a...

  Noutăţi

  Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 s-a produs, joi dimineață, la ora locală 6.50, în zona seismică Vrancea, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional...

  LUMEA

  Un seism cu magnitudinea 7,6 s-a produs luni în apropierea localităţii La Placita de Morelos din vestul Mexicului, a anunţat Institutul american de geofizică...

  Copyright © 2021