Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Curți confortabile în capitală

  Lucările în cadrul programului ”Curte Confortabilă„ sunt în toi. Ba mai mult, în unele sectoare ale Chișinăului, acestea se află pe ultima sută de metri. Este și cazul Ciocanei. Aici, astăzi, a fost finalizată asfaltarea ultimei curți iar localnicii sunt mulțumiți de intervenția municipalității. Aceștia spun că de zeci de ani, ogrăzile au fost lăsate de izbeliște. Acum însă, acestea se schimbă la față.

  Curțile blocurilor au fost amenajate după un program bine pus la punct care prevede mai multe intervenții. În sectorul Ciocana, reabilitării au fost supuse șapte dintre acestea.

  Grigore Bejenaru, consilier, Fracțiunea Socialiștilor în CMC

  «Pe ultima sută de metri sunt lucrările de asfaltare. Această curte, alături de alte 33 de curți din capitală, fac parte din programul ”Curte Confortabilă„. Programul dat este inițiat de Fracțiunea Socialiștilor din CMC cât și deputații din Fracțiunea Parlamentară. În cadrul programului au fost amenajate curțile blocurilor, schimbate bordurile, amenajate locuri de parcare, a fost modernizat iluminatul stradal, amenajate spațiile verzi, terenuri de joacă și terenuri de fitness pentru mature».

  Locuitorii străzii Voluntarilor 12, ultima din sector, reabilitată în cadrul proiectului, spun că intervenția era mai mult decât necesară, întrucât reparații aici nu s-au făcut de zeci de ani.

  «În sfârșit s-a făcut drumurile și în curțile noastre, de când e casa, de vreo 10 ani nu s-a făcut nimic. Dar în curți per general, nu s-a făcut nimic de vreo 40 de ani. Mulțumim la băieții care muncesc, mulțumim celor care și-au dat interesul pentru a repara curțile oamenilor, să avem parte de o ogradă frumoasă și un drum calitativ».

  «Normal, s-au apucat de făcut. Cum erau acele găuri mari și nici nu puteam trece nici noi, nici mașinile. Sunt mulțumită dar trebuie să facă un pic și la noi pe teritoriu».

  «De 10-11 ani nu s-a mai făcut aici reparație. Asta este prima acțiune de acest gen, de când sunt aici. Este normal, lumea plătește pentru asta și trebuie reparate drumurile».

  În cadrul programului ”Curte Confortabilă„ au fost alocate în jur de 40 de milioane de lei, bani din bugetul de stat, plus intervenții financiare din vistieria municipalității. În cadrul proiectului au fost incluse 33 de curți ale blocurilor de locuit din toate sectoarele Chișinăului.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021