Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Curățenie de Joia Mare

  De Joia Mare, cunoscută în popor ca Joia Curată, aripa de tineret a Partidului Socialiștilor, organziația Garda Tânăra a desfășurat tradiționala acțiune de salubrizare. De această dată, tinerii au mers în parcul din cartierul Poșta Veche din capitală, unde au adunat gunoiul, au tăiat iarba și au greblat. Participanții la eveniment au manifestat speranța că exemplul lor va fi urmat și de alți chișinăuieni așa încât să ne putem bucura de un oraș curat și frumos.

  Membrii Gărzii Tinere au rămas fideli tradițiilor și au mers în parcul Calea Orheiului, unde au făcut curat timp de mai multe ore.

  Ivan Statnîi membru org. „Garda Tânără„

  La rugămintea locuitorilor din preajmă am venit aici pentru a freza iarba, a aduna gunoiul, pietrele care sunt aruncate peste tot. Ne aflăm într-un cartier locativ. Aici este și un teren de joacă însă din cauza ierbii mult prea înalte copii nu se pot juca în voie, iar părinților le este greu să le supravegheze.

  Chiril Șevțov membru org. „Garda Tânără„

  Sunt voluntar și-mi plac astfel de acțiuni, în al doilea rând, mereu am pledat și pledez pentru un mediu curat. Un mediu sănătos și amenajat.

  Tinerilor li s-au alăturat deputații și consilierii municipali PSRM. Aceștia speră că exemplul lor îi va inspira și pe alți chișinăuieni sau cel puțin, îi va responsabiliza. Așa încât locuitorii și oaspeții capitalei să se gândească de două ori înainte de a arunca jos un pet, un pachet sau un muc de țigară.

  Vladimir Odnostalco deputat PSRM

  În acest an se fac zece ani de când în Joia Mare, PSRM organizează acțiuni de salubrizare la nivel național. Îndemnul nostru ar fi următorul: dragi cetățeni, acest gunoi pe care-l adunăm nu este al nostru, la fel ca și-n alte raioane ale republicii, însă aceasta este țara noastră și noi trebuie să depunem eforturi maxime pentru a o păstra, trebuie să îngrijim pădurile.

  Victor Poleacov, secretar executiv ”Garda Tânără”, consilier municipal PSRM

  De una singură administrația publică locală nu o să poată să aducă în regulă chiar tot municipiul Chișinău, de aceea noi cu forțele proprii tot trebuie să ne implicăm pentru ca să trăim într-un oraș mai curat. Atunci când te implici personal și faci ordine, inclusiv la tine în curte, în ogradă. Lucru costă, el este de preț și sigur că te gândești de două ori înainte de a arunca un chiștoc, o etichetă de la ceva – jos.

  Subliniem că este deja o tradiție ca de Joia Mare, PSRM și cei din Garda Tânără să desfășoare acțiuni de salubrizare. Astfel de acțiuni au loc în toate raioanele țării.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020