Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Cuplul prezidențial a vizitat cea mai veche mănăstire din țara noastră

  Astăzi, de sărbătoarea „Nașterea Maicii Domnului”, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Prima Doamnă, Galina Dodon, a vizitat mănăstirea din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni, care astăzi marchează hramul. Aceasta este cea mai veche mănăstire din țara noastră, iar în anul curent, marchează 600 de ani de la înființare.

  Prima atestare documentară despre acest așezământ monastic a fost găsită la 25 aprilie 1420, în hrisovul Domnitorului Alexandru cel Bun.

  Șeful statului a asistat la sfânta liturghie, oficiată cu acest prilej de un sobor de preoți, s-a rugat pentru pace și bunăstarea poporului nostru.

  Președintele țării a transmis sincere felicitări credincioșilor cu ocazia jubileului mănăstirii și a hramului, urîndu-le sănătate, liniște sufletească și ajutorul Domnului în toate.

  De asemenea, Igor Dodon a menționat că Biserica Ortodoxă este unul dintre pilonii spirituali ai țării noastre, iar noi trebuie să păstrăm și să promovăm valorile noastre naționale.

  presedinte.md

  Facebook

  POLITICA

  Candidatul independent Igor Dodon a adresat un mesaj cetățenilor, în ajunul alegerilor prezidențiale.

  POLITICA

  În ajunul alegerilor prezidențiale, candidatul independent Igor Dodon a făcut un apel către cetățeni. În primul rând, Dodon a îndemnat toți alegătorii să meargă...

  SOCIAL

  Crearea condițiilor necesare ca tinerii să rămână acasă, în Republica Moldova, pentru noi este o prioritate. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în...

  SOCIAL

  De la începutul acestei campanii electorale, candidatul independent Igor Dodon a vizitat, zilnic, câte două raioane din țară. În cadrul emisiunii live “Igor Dodon...

  Copyright © 2020