Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cum vom vota

  Comisia Electorală Centrală a anunțat astăzi modalitățile de votare pentru turul doi de scrutin al alegerilor prezidențiale. Totodată, CEC a început și tipărirea buletinelor de vot. Astfel, pentru scrutinul din 15 noiembrie vor fi tipărite 3 605 517 buletine de vot.

  Potrivit reprezentanților CEC, declarațiile privind locul nou de ședere depuse la organul administrației publice locale sunt valabile și pentru turul al doilea de scrutin.

  Totodată, cererile privind votarea cu urna mobilă pot fi făcute până la ora 18.00 a zilei de 14 noiembrie, iar în data de 15 noiembrie, cererile vor putea fi depuse numai până la ora 15.00. Este de remarcat că, cererile depuse pentru turul întâi nu sunt valabile și în turul al doilea.

  Dacă alegătorul vrea să voteze la o altă secție de votare sau într-o altă localitate, el va depune o cerere la biroul electoral al secției de votare la care este înregistrat. Și în acest caz, certificatele eliberate pentru turul întâi nu sunt valabile și pentru turul doi de scrutin.

  Studenții și elevii vor vota în secția de votare care corespunde domiciliului sau a reședinței valabile sau pot solicita certificatul cu drept de vot.

  În ceea ce privește buletinele de vot, pentru secțiile de votare din țară se vor tipări 2 934 017 de buletine de vot, dintre care 2 168 620 în limba de stat. Prețul unui buletin de vot este de 7 bani, iar valoarea tirajului fiind de 205 381 lei.

  Totodată, pentru secțiile de votare deschise în afara țării,se vor tipări 671 500 buletine, dintre care 583 100 – în limba de stat. Prețul unui buletin este de 16 bani, iar valoarea totală e de 107 440 lei.

  a-tv.md

  Copyright © 2020