Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Cum va arăta Parcul „La Izvor” după ce va fi reamenajat. Ion Ceban aduce clarități

  Pas cu pas se mișcă lucrurile în capitală. Schimbările care vor avea loc în Parcul „La Izvor” par a fi mari. Astfel, Ceban spune că plaja va fi mai mare și amenajată, puse sisteme de irigare și iluminat, create căi de acces, piste pentru bicicliști și alergat, iar în imediata apropiere, va fi amenajată o parcare.

  „Deci, explic cum stau lucrurile! Am fost astăzi să inspectez cum decurg lucrurile în procesul de reabilitare a Parcului „La Izvor”. Este foarte important pentru noi ca toate acestea să se desfășoare în timpul stabilit, iar de Ziua Orașului, unele porțiuni ale zonei verzi să fie deja gata. Actualmente se lucrează pe aleea centrală, unde sunt decapate pavelele mari de beton, iar în locul acestora este montat pavaj nou”, a punctat Ceban.

  Totodată este construit și havuzul de la intrarea în parc.

  Ceban mai spune că muncitorii instalează sistemele de iluminat public şi irigare. Amenajate sunt şi pistele pentru biciclişti şi aleile pietonale, ce urmează să fie asfaltate.

  „În curând vor fi gata terenurile de sport adiacente stadionului pentru fotbal de plajă. Astfel, continuă lucrările de construcție a terenurilor pentru minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, fitness şi locuri de joacă pentru copii. Toate acestea vor fi publice. Repet, publice și gratis”, a punctat acesta.

  Mai mult, de câteva zile se lucrează la amenajarea plajei din parc, care va fi extinsă. Acolo va fi schimbat nisipul, instalat mobilier urban, cabine de duş şi de schimb.

  „Vizavi de Parcul „La Izvor” este pregătit terenul pentru amenajarea unei parcări cu circa 460 de locuri, destinată vizitatorilor zonei verzi. Pandemia de Covid-19 ne-a demonstrat că locuitorii capitalei au nevoie de spaţii de recreere în aer liber, de aceea vom amenaja mai multe parcuri şi scuaruri din capitală, pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a-şi petrece timpul liber în siguranţă”, a precizat Ion Ceban.

  ionceban.md

   

  SOCIAL

  „Cu mândrie menţionez că municipiul Chişinău este primul oraș din regiunea Europei care a aderat la „Making Cities Resilient 2030” şi va face tot...

  SOCIAL

  În ultimele doua zile a crescut numărul persoanelor în Chișinău, care doresc să se vaccineze. Potrivit primarului general Ion Ceban, oamenii s-au mobilizat și...

  SOCIAL

  La finele săptămânii trecute primarul general, Ion Ceban, s-a întors dintr-o vizită de lucru din Sankt-Petersburg, ce a presupus un program foarte bogat, spune...

  SOCIAL

  Guvernatorul din Sankt Petersburg Alexander Beglov și primarul Chișinăului Ion Ceban au semnat o foaie de parcurs pentru cooperare până în 2024. Oficialul de...

  Copyright © 2020