Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Cum va arăta Parcul „La Izvor” după ce va fi reamenajat. Ion Ceban aduce clarități

  Pas cu pas se mișcă lucrurile în capitală. Schimbările care vor avea loc în Parcul „La Izvor” par a fi mari. Astfel, Ceban spune că plaja va fi mai mare și amenajată, puse sisteme de irigare și iluminat, create căi de acces, piste pentru bicicliști și alergat, iar în imediata apropiere, va fi amenajată o parcare.

  „Deci, explic cum stau lucrurile! Am fost astăzi să inspectez cum decurg lucrurile în procesul de reabilitare a Parcului „La Izvor”. Este foarte important pentru noi ca toate acestea să se desfășoare în timpul stabilit, iar de Ziua Orașului, unele porțiuni ale zonei verzi să fie deja gata. Actualmente se lucrează pe aleea centrală, unde sunt decapate pavelele mari de beton, iar în locul acestora este montat pavaj nou”, a punctat Ceban.

  Totodată este construit și havuzul de la intrarea în parc.

  Ceban mai spune că muncitorii instalează sistemele de iluminat public şi irigare. Amenajate sunt şi pistele pentru biciclişti şi aleile pietonale, ce urmează să fie asfaltate.

  „În curând vor fi gata terenurile de sport adiacente stadionului pentru fotbal de plajă. Astfel, continuă lucrările de construcție a terenurilor pentru minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, fitness şi locuri de joacă pentru copii. Toate acestea vor fi publice. Repet, publice și gratis”, a punctat acesta.

  Mai mult, de câteva zile se lucrează la amenajarea plajei din parc, care va fi extinsă. Acolo va fi schimbat nisipul, instalat mobilier urban, cabine de duş şi de schimb.

  „Vizavi de Parcul „La Izvor” este pregătit terenul pentru amenajarea unei parcări cu circa 460 de locuri, destinată vizitatorilor zonei verzi. Pandemia de Covid-19 ne-a demonstrat că locuitorii capitalei au nevoie de spaţii de recreere în aer liber, de aceea vom amenaja mai multe parcuri şi scuaruri din capitală, pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a-şi petrece timpul liber în siguranţă”, a precizat Ion Ceban.

  ionceban.md

   

  SOCIAL

  Trei subterane din Capitală vor fi reparate în scurt timp. Prima se află la intersecția străzilor Dacia cu Decebal. Despre aceasta primarul Ion Ceban...

  SOCIAL

  Ion Ceban spune că Igor Dodon este cel mai potrivit pentru funcția de președinte de țară, pentru că el are toate elementele cheie pentru...

  POLITICA

  Profesionist și un lider adevăr – astfel îl caracterizează Ion Ceban pe Igor Dodon, care candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova.

  SOCIAL

  Participarea primarul general în campania electorală nu are nicio legătură cu activitatea sa la primărie, iar implicarea sa și susținerea oferită lui Igor Dodon...

  Copyright © 2020