Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Cum prevenim depresia la copiii

  Depresia este una din cele mai răspândite afecțiuni la începutul mileniului trei. Chiar dacă simptomele depresiei la copii şi adolescenţi sunt mai greu de sesizat, aceasta nu înseamnă că problema nu există. La ce detalii ar trebui să fie atenți părinții și cum își pot ajuta copiii, aflați din reportajul ce urmează.

  ELENA OSADCEAIA, PSIHOLOG

  «Acum 40 de ani în urmă, oamenii de știință au făcut investigații la această temă și au ajuns la concluzia că copiii nu au depresie, ci doar maturii. Dar, de fapt, nu este așa. De la 6 luni, poți înțelege că bebelușul trece prin stări de depresie».

  Psihologul Elena Osadceaia, spune că semnele depresiei în rândul copiilor pot fi variate, însă există câteva elemente comune care nu ar trebui ignorate de părinți.

  ELENA OSADCEAIA, PSIHOLOG

  «Despresia se manifestă în 3 nivele. Primul ar fi depresia retard motorie, mentală și scăderea vitalității. Cum se manifestă la copiii mici? Apar durerile de burtă, plânsul, este retras, regresia în comportament, adică copilul avea careva obiceiuri, iar peste ceva timp revine la ele».
  Specialiștii susțin că pandemia de coronavirus prin care trecem acum, la fel poate avea efecte negative asupra copiilor.

  ELENA OSADCEAIA, PSIHOLOG

  «Părinții depresivi – copiii depresivi. Unele stări se pot agrava din cauza perioadei de pandemie, că stăm acasă, că avem unele restricții. Aici este important să-ți încurajezi copilul, să nu negi că acest lucru se întâmplă, să vorbești cu el, să te strădui să-i fii alături».
  Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproximativ 264 de milioane de persoane de toate vârstele sunt afectate de depresie, iar copiii și adolescenţii sunt în zona de risc.

  Copyright © 2020