Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cu sau fără terase de vară?

  Primarul Chișinăului, Ion Ceban, susține că administratorii localurilor care vor să amplaseze terase în aer liber sunt în dificultate. Asta pentru că reprezentanții PAS din CMC nu vor să semneze pentru modificarea procedurii de amplasare a teraselor de vară.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Nu avem claritate pentru că membrii PAS din CMC nu semnează, invocând verzi și uscate la propriu. De râsul găinilor. Argumente pe care nu le înțeleg nici administratorii de localuri. Nici nu înțelegem ce propun ei, să convocăm încă o ședință CMC și să achităm câte 3 mii de lei la fiecare membri pentru a schimba ceea ce nu există? Oamenii sunt de pe altă planetă. Fac apel: Deblocați situația și nu încercați să jupuiți municipalitatea. Nu faceți PR politic acolo unde nu e cazul. Dați-le voie oamenilor să lucreze, nu trebuie să vă bateți joc în acest hal. Semnați această decizie să nu ținem oamenii în suspans”

  Reprezentanții MĂR precizează că, deși pe 15 aprilie 2021 Consiliul Municipal a votat cu 26 de voturi pentru excluderea acestor prevederi, astfel ca cerințele pentru organizarea teraselor să rămână ca și anul trecut, până în prezent cerințele actualizate nu sunt semnate și publicate pentru a intra în vigoare.

  Aneta Zasavițchi, președinte MĂR

  «Este cert că este un joc politic între fracțiunile din CMC. Eu personal am privit acea ședință în care erau puse la vot anumite modificări pentru regulamentul teraselor, voturile s-au întrunit, 26 la număr, dar într-un final reprezentantul PAS a refuzat să semneze acel regulament care ar urma să intre în vigoare. Este o problemă pe interior la CMC și noi din păcate cum am pierdut din cauza birocrației luna aprilie, așa vom pierde și luna mai și au de suferit agenții economici din sectorul HORECA”.

  Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova a anunțat că agenții economici au fost în imposibilitate de a-și primi autorizațiile de funcționare pentru sezonul aprilie – octombrie. Asta după ce anul trecut, Consiliul Municipal Chișinău a intervenit cu modificări la Cerințele privind organizarea teraselor, care presupune că fiecare terasă de pe teritoriul Capitalei va putea activa doar dacă Consiliul Municipal se întrunește în ședință, asigură cvorumul necesar și votează individual pentru fiecare terasă.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021