Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cu respect față de rezultatele alegerilor

  Partea rusă respectă rezultatele alegerilor din RM și așteaptă ca acestea să contribuie la armonia interetnică în societatea moldovenească. Despre aceasta a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, făcând referire la alegerile anticipate pentru Parlamentul Republicii Moldova.

  Maria Zaharova a subliniat că Rusia urmărește îndeaproape pregătirea și desfășurarea alegerilor anticipate în Moldova, inclusiv ca parte a diferitelor misiuni de observare. În plus, în perioada preelectorală, Ministerul rus de Externe și-a exprimat în repetate rânduri regretul cu privire la imixtiunea externă în procesele politicii interne ale Moldovei, care s-a realizat din partea Statelor Unite, a Uniunii Europene și a statelor sale membre. Cu toate acestea, MAE-ul rus și-a exprimat speranța că rezultatele alegerilor vor contribui la păstrarea armoniei interetnice în Moldova.

  Maria Zaharova, reprezentant oficial, MAE, Federația Rusă

  „Cu toate acestea, partea rusă respectă rezultatele alegerilor și se așteaptă ca acestea să contribuie la armonia interetnică în societatea moldovenească. Ne confirmăm disponibilitatea de a dezvolta o cooperare multiformă cu noul Parlament și Guvernul Republicii Moldova. Sperăm la implementarea consecventă a acordurilor ruso-moldovenești existente, precum și la o participare activă continuă a Republicii Moldova la procesele de integrare în spațiul CSI ”.

  „Suntem gata să interacționăm cu toate forțele politice moldovenești care vizează consolidarea legăturilor dintre țările și popoarele noastre”, se mai arată în comentariul Mariei Zaharova. Ministerul Rus de externe își exprimă încrederea că „caracterul prietenos al relațiilor dintre Rusia și Moldova răspunde intereselor fundamentale ale concetățenilor noștri, care sunt legați de o istorie comună, de legături spirituale, culturale și umanitare strânse”.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021