Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cu o parcare ilegală, mai puțin

  Cu o parcare ilegală, mai puțin, în capitală. Timp de 20 de ani, zona din fața Circului a servit drept parcare nu doar pentru vizitatorii restaurnatelor din preajmă, ci și loc de primire și expediere a coletelor din și în străinătate. Problema a fost soluționată grație Preturei Râșcani a capitalei, angajații căreia le-au declarat război parcărilor ilegale.

  Potrivit legislației în vigoare, parcarea mașinilor este permisă doar în locurile special amenajate. În cazul în care, automobilul a fost lăsat parcat în oricare alt loc, atunci parcare se consideră a fi ilegală, iar șoferul riscă să fie sancționat cu amendă în valoare de 200 de lei. Chiar și așa, parcarea ilicită din fața Circului a fost la mare căutare, ani la rând. Din cauza autobuzelor care veneau și plecau fie în Italia, Franța sau Rusia, drumul din preajmă a fost grav avariat, iar cel care a avut de suferit este tot omul de rând.

  Vlad Melnic pretor sec. Rîșcani

  «Aici ar trebui să meargă pietonii, acest drum duce spre intrarea în Circ. De-a lungul anilor, oamenii s-au obișnuit cu ideea că aici se primesc și se expediază coletele care vin sau pleacă în străinătate. Iată, uitați-vă, aceast automobil nu este pentru prima dată aici. Băieții, practic, și-au deschis un oficiu în acets loc. Asta nu-i o parcare temporară, ci un oficiu în toată legea.»

  Așa parcarea a arătat inițial, iar o oră mai târziu, pretorul alături de polițiști a reușit să o elibereze. În unele cazuri s-a recus, chiar și la evacuarea forțată a vehiculelor,

  Acest loc nu este singurul unde șoferii obișnuiesc să-și parcheze microbuzele marfare. La doar câțiva metri distanță de la parcarea din preajma intrării principale a Circului, poate fi zărită o altă parcare ilegală, unde locatarii caselor din preajmă obișnuiesc să-și lase mașina pe timp de zi sau noapte.

  Аndrei Locoman, director al Circului din Chişinău

  «Din cauza acestei parcări ilegale, aici domnește un adevărat haos, mai ales pentru pietoni, deoarece în apropiere este o stație de așteptare. Aceasta este o zonă pietonală și nu se prevăd locuri de parcare în fața Circului de la Chișinău».

  În ceea ce privește, soarta de mai departe a șoferilor implicați în afacerea cu coletele, Pretura sectorului Râșcani le-a oferit posbilitatea să-și parcheze mașinile în alt loc.

  Vlad Melnic pretor sec. Rîșcani

  «În sectorul Râșcani, le putem oferi o parcare pe strada Vadul lui Vodă, în preajma depozitului cu materiale de construcție. Sau le poate fi oferit un loc sub podul de pe starda Ismail. Acolo, la fel, circulă transportul public. Acest argument nu este relevant. Deci, acolo sunt locuri de parcare și sunt căi de a ajunge fără a întâmpina dificultăți».

  În prezent, nu poți intra cu mașina pe teritoriul din preajma Circului. Intrarea este îngrădită iar automobiliștii care vor încălca restricția vor fi sancționați.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020