Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cu cine vei lupta, Moldova?

  Guvernul Nataliei Gavrilița a plătit un milion de dolari pentru achiziționarea echipamentului militar din Statele Unite ale Americii. Și asta este doar primul lot de echipament militar în valoare de 5 milioane de dolari SUA. Potrivit unui comunicat al reprezentanților Departamentului de Stat al SUA în țara noastră, astfel Statele Unite ajută Moldova cu scopul de a consolida „capacitatea de apărare” și a proteja neutralitatea statului. Nu este clar însă de cine să o apere?

  Pe pagina oficială a Ministerului Apărării din Moldova a fost plasat un comunicat din conținutul căruia reiese că „livrarea lotului de echipament a fost posibilă datorită bunei cooperări dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii„. Pe această cale, ministrul, Anatolie Nosatîi a venit cu un mesaj de mulțumire la adresa partenerilor externi. Potrivit acestui comunicat, valoarea lotului livrat ar atinge suma de 5 milioane de dolari.

  De cealaltă parte, pe pagina oficială de Facebook a biroului Departamentului de Stat în țara noastră, scrie negru pe alb că pentru lotul livrat, Moldova a achitat un milion de dolari. Iar în curând în țară urmează să ajungă și cea de-a doua partidă de echipament.

  Deputatul PSRM Bogdan Țîrdea, pe pagina sa de socializare, și-a exprimat indignarea față de acțiunile guvernului, care pe deoparte afirmă că nu are bani pentru testele PCR pentru profesori și majorarea salariilor pentru medici, iar pe de altă parte alocă sume uriașe pentru achiziționarea echipamentului militar din SUA. Cu toate acestuia, deputatul se întreabă împotriva cui vom lupta, sau de cine ar trebui să ne apărăm.

  Bogdan Țîrdea, deputat PSRM

  «Guvernul nu are 56 de milioane de lei pentru a compensa pierderile suferite de fermieri. Bani pentru testele PCR, nu sunt! Profesorii vor fi obligați să suporte aceste cheltuieli din buzunar propriu, de două ori pe lună. Dar, avem și vești bune! Se pare că guvernul a găsit 1 milion de dolari pentru a cumpăra echipament militar din Statele Unite pentru a „moderniza armata moldovenească. În total, vom cumpăra echipament în valoare de 5 milioane de dolari! Acest fapt s-a întâmplat exact după vizita lui Sandu în Statele Unite, și la câteva săptămâni după întâlnirea lui Sandu cu Kozak. Ce nu faci pentru a asigura pacea și a uni țara? ».

  Bogdan Țîrdea a făcut o paralelă cu politica promovată de americani în alte state ale lumii. Potrivit acestuia, „anterior, Statele Unite au ajutat Ucraina și Georgia să modernizeze armata. Au vândut arme, au trimis consultanți militari, au efectuat reforme. După care în cele două țări au izbucnit războaie „. Potrivit deputatului, „singura speranță care ne-a mai rămas este ca Maia Sandu să numească în funcție de șef al Staff-ului General, o altă verișoară de a ei, care va veni în fruntea armatei noastre glorioase, și ne va aduce victoria asupra agresorului din exterior. „Am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă al instituției prezidențiale și al guvernului pentru a le oferi dreptul la replică, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021