Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cu ce ne încălzim la iarnă?

  Agitație mare la țară în prag de iarnă, acolo unde oamenii își încălzesc locuințele cu lemne. Aceștia se grăbesc să își cumpere materia primă înainte de posibilele scumpiri, odată cu majorarea tarifelor la gazele naturale. Iar alți oameni, deși sunt conectați la rețeaua de gaze, și-au cumpărat și lemne de foc pentru a se încălzi mai ieftin.

  Valentina Calinici tocmai și-a clădit lemnele de foc în șopron. Femeia spune că în acest an le-a cumpărat mult mai devreme.

  Valentina Calinici, pensionară

  „Mi-am cumpărat lemne pentru acest sezon, încă la prețul vechi, dar dacă se va scumpi, nu știu ce voi face. Toată speranța e că mă vor ajuta copiii.”

  Femeia recunoaște că abia face față valului enorm de scumpiri.

  Valentina Calinici, pensionară

  „Dacă se vor scumpi lemnele nu știu ce voi face. Am o pensie de doar 1600 de lei. Din acești bani trebuie să îmi cumpăr medicamente și să achit serviciile comunale, și toate celelalte.”

  Iar pensionara Maria Vatici spune că pentru ea, și prețul actual la lemne, bate la buzunar.

  Maria Vatici, pensionară

  “– Cu cât ați cumpărat lemnele? – Cu 650 de lei. –Pentru dumneavoastră acest preț e scump sau ieftin? – E scump, de unde ieftin cu pensia asta noastră?! 02.28 Mai avem noroc că mai strângem ghindă și mai dăm la pădurari și facem câte o copeică.”

  Femeia spune că nu știe cum va supraviețui, în condițiile în care prețurile la toate produsele se scumpesc în fiecare zi.

  Maria Vatici, pensionară

  “Se scumpește gazul , se scumpește lumina, se scumpesc și lemnele, și nu doar lemnele dar și produsele, totul se scumpește.”

  Responsabilii Ocolului Silvic de Stat Răzeni spun că, în acest sezon, numărul de vânzări la lemnele de foc s-a majorat.

  Gheorghe Grosu, administrator, Întreprinderea Silvică de Stat, Răzeni

  „Anul acesta, întradevăr, se simte o agitație mai avansată. – Din ce cauză? –Oamenii se tem de scumpiri ale masei lemnoase, gazului.”

  Prețurile la lemnele de foc diferă pe anunțuri. Am sunat la mai multe numere de telefoane anunțate în mediul online, iar unii din cei pe care i-am contactat, ne-au spus că, prețurile la lemne s-au scumpit cu peste 20 la sută în acest an și ajung să coste până la 900 de lei pentru un metru ster.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021