Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  CSP ignorat de PG?

  În aceste zile, șeful Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept din cadrul Consiliului Europei, Gianni Buquicchio, se află în Moldova într-o vizită de lucru. Scopul vizitei președintelui Comisiei de la Veneția sunt modificările aduse Legii cu privire la Procuratură, care au fost aprobate de majoritatea parlamentară fără o expertiză externă, precum și arestarea în pripă a procurorului general Alexandr Stoianoglo. În același timp, Consiliul Superior al Procurorilor din țara noastră nu știe despre vizita de lucru a lui Gianni Buquicchio în Moldova. Despre aceasta a declarant pentru Accent TV, președintele CSP, Angela Motuzoc.

  Angela Motuzoc, președintele CSP

  „Pur și simplu nu am fost informați că vor să se întâlnească cu noi, așa că nu ne-am întâlnit cu nimeni până acum. Poate va mai exista o invitație și vom fi anunțați. Ieri s-au întâlnit doar cu Procuratura Generală. ”.

  Președintele CSP, și-a exprimat îngrijorarea și cu privire la situația din sistem după arestarea lui Alexander Stoianoglo. Profesioniștii părăsesc în masă, sistemul susține Motuzoc.

  Angela Motuzoc, președintele CSP

  „Mulți procurori pleacă acum.
  – De ce?
  – Nu pot spune, pentru că Consiliul Suprem al Procurorilor emite doar caracteristici. Dar putem vedea din caracteristici că există multe afirmații.
  – Și care este riscul pentru întregul sistem?
  „Faptul că muncitori buni care au lucrat mulți ani, mai mult de 20 de ani, pleacă.”

  „Cei care tocmai vin să lucreze, pot lucra doar în procuraturile teritoriale, iar acum avem mai multe cereri de la cei care lucrează în Procuratura General și în parchetele specializate.”

  Se pare că cea care trebuia să anunțe Consiliul Superior al Procurorilor este chiar Procuratura Generală, la șefia căreia este procurorul general interimar Dumitru Robu. Pe 20 octombrie, șeful Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, în cadrul unui briefing de presă, comentând cazul lui Alexandr Stoianoglo, suspendat din funcția de procuror general, a subliniat că totul s-a întâmplat incredibil de repede. Potrivit acestuia, Comisia de la Veneția va studia toate detaliile reținerii și plasării în arest și va oferi o evaluare ulterioară.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021