Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cronograf 2021

  Cel mai vechi forum de film din Moldova sărbătorește 17 ani. La Chișinău s-a deschis Festivalul de film documentar Cronograf. Anul acesta,în programul concursului sunt incluse 17 pelicule și toate sunt realizate numai în Moldova. Unele dintre ele vor fi prezentate în aer liber în cadrul noului festival „Te salut, Chișinău!”

  Festivalul Internațional de Film Documentar Cronograf, care marchează cea de-a 17-a aniversare, anul acesta a fost reorientat doar către produsul intern. Programul de lucru al producției moldovenești include și pelicule filmate în străinătate, dar totuși de regizori moldoveni.

  Virgiliu Mărgineanu, președintele Comitetului de organizare, festivalul ”Cronograf„

  „În sfârșit, după o perioadă atât de lungă de timp, ne-am întâlnit și suntem gata să prezentăm noi pelicule pe care vrem să le arătăm publicului larg. Vrem să arătăm că realizatorii de filme, ca și alți oameni ai culturii, vor să lucreze, să creeze și să își prezinte munca. „

  Cineaștii se bucură că după un an de stagnare, filmele regizorilor moldoveni vor fi lansate din nou iar cinematografele se vor umple de spectatori.

  Valentina Iusuphodjaeva, director Centrul de Cinematografie

  „În primul rând, aș dori să felicit pe toată lumea pentru tranziția de la online la offline și nu doar cinematografia, ci și cultura în general. Dar dacă vorbim despre cinema, atunci pentru filme, este foarte important să fim văzuți pe marile ecrane, aceasta este o atmosferă complet diferită. „

  Proiecții de filme în aer liber vor avea loc în cadrul festivalului „Te salut, Chișinău!” în trei locații, în diferite sectoare ale capitalei: strada pietonală Eugen Doga, în parcurile La Izvor și Valea Morilor cu începere de la ora 21:00. Iar pentru adevărații cunoscători ai cinematografiei sau pentru cei care doresc să susțină producția de film din Moldova, proiecțiile cu plată ale filmelor festivalului sunt organizate în cinematograful „Patria-Loteanu”, în fiecare zi, în perioada 14-17 iulie. Proiecțiile încep la ora 17: 00.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021