Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Criza grâului, artificială

  Grâul din rezerva de stat a devenit în ultima perioadă cap de știri în spațiul public din țara noastră. Iar în jurul acestuia sunt create diferite teorii. Liderul socialiștilor, Igor Dodon spune despre criza grâului că a fost creată artificial, la insistența unui deputat PAS, care are interese economice.

  Igor Dodon, președinte PSRM

  “Criza grâului nu există. O recunosc toți specialiștii, este o invenție lansată de unii deputați PAS pentru a sustrage atenția de la unele probleme cu care se confruntă Președinția. Noi avem grâu în țară, asta o spun toți specialiștii, toți agricultorii. Dacă considerați că sunt probleme cu grâul, invitați agricultorii și ei pot să vă spună. De ce încercați să îi blocați acum, când ei au nevoie de resurse”

  Dodon explică în cifre care sunt dezavantajele blocării exportului în condițiile în care prețurile sunt atât de bune.

  Igor Dodon, președinte PSRM

  „Le blocați exportul când prețurile sunt bune. Peste o lună prețurile vor fi de două ori mai jos. De ce să nu își vândă grâul din stoc cu 3,5 lei, a fost 4 lei. Voi îi puneți să îl țină în depozit ca peste 2 luni să vândă cu 1,5 lei. Eu îmi pun întrebarea, că poate voi aveți interes. Știu că un deputat de la PAS insistă ca grâul din rezerva de stat să fie vândut ca grâu furajer în sectorul zootehnic nu cu 4 lei, dar cu 1,5 lei”

  Anterior, președintele țării, Maia Sandu, a cerut moratoriu la exportul de grâul până la sfârșitul lui iunie. Specialiștii din domeniu spun că în țară există suficientă rezervă de grâu iar restricțiile vor adduce pagube enorme.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020