Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Criza gazelor, consecința ambițiilor politice?

  „Lăsați simpatiile și mergeți la Moscova să negociați un preț bun pentru Moldoveni„ este mesajul vicepreședintelui Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță pentru majoritatea de la guvernare. În cadrul unei emisiuni la NTV Moldova, Furculiță a subliniat că provocarea unei crize a gazelor fără precedent și incapacitatea guvernanților de obține un preț accesibil pentru gazul natural va fi obiectul unei anchete.

  Corneliu Furculiță, vicepreședintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

  ”Gestionarea acestei crize va fi pentru următoarea perioadă un obiect de studiu și a comisii speciale. Nu este exclus că va fi pusă și întrebarea competenței profesionale sau lipsei de acțiuni din partea unor persoane cu funcții de răspundere, fiindcă nu este un factor politic și nu este de domeniul politic de a discuta prețul și de a negocia condițiile de livrare a gazului, deoarece pe final va plăti consumatorul nostru. Indiferent de opțiunea politică, că-i place Chișinăului Moscova sau nu-i place, acolo trebuia să plece cel care real putea să negocieze un preț bun pentru cetățeni, sau Gavrilița sau Sandu».

  Furculiță mai susține că din cauza creșterii tarifelor la gaze vor urma și alte majorări de prețuri și tarife.

  Corneliu Furculiță, vicepreședintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

  ”Având un preț mai mare decât cel posibil de obținut, repet va fi și studiul unei anchete, fiindcă acele persoane care au avut în funcția lor să negocieze un preț acceptabil pentru toți, deoarece dacă Moldova va plăti un preț mai mare decât ceilalți din regiune, aceasta va fi o crimă față de propriul popor”.

  Cât despre ambițiile politice ale puterii de la Chișinău de discuta cu alte state, decât cu furnizorul principal de gaze naturale, Federația Rusă, Furculiță spune că se vor răsfrânge negativ asupra cetățenilor.

  Corneliu Furculiță, vicepreședintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

  ”De lipsa acestor acțiuni va fi prejudiciat consumatorul. Noi vom plăti. Vom fi limitați. Să nu dea Domnul că vor fi perioade reci, când nu vom avea gaz, fiindcă nu s-a dorit de negociat cu Moscova, s-a plecat la Varșovia, în altă parte. Adică se dorește ceva pe criterii politice, dar în final se va obține un preț majorat pentru consumatori, doar din considerentul politic că nu mă duc la Moscova că îmi va afecta imaginea. Este o lipsă de răspundere și o gestionare proastă a situației”.

  Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții PAS pentru a le oferi dreptul la replică, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021