Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Criză de teste anti-COVID în Marea Britanie, după ce cazurile zilnice de îmbolnăvire doboară record după record

  Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord se confruntă cu o criză acută de teste anti-COVID, astfel încât guvernul scoţian a fost nevoit să decidă că au prioritate la testare lucrătorii esenţiali, relatează miercuri agenţia EFE, preluată de Agerpres. La această criză au contribuit înmulţirea accelerată a cazurilor de COVID-19, urmare a răspândirii intense a variantei Omicron a coronavirusului, dar şi decizia autorităților de a reduce perioada de carantină pentru persoanele infectate.

  O situație similară se înregistrează și în unele regiuni din Statele Unite, în special la New York.

  În Anglia – provincia cea mai populată a Regatului Unit – criza afectează în special testele antigen, cererea acestora crescând puternic. Guvernul condus de Boris Johnson a redus perioada de carantină pentru persoanele infectate de la 10 la 7 zile, dar cu condiţia unui test negativ efectuat la capătul acestei perioade. Această măsură a determinat o intensificare a testării, care se adaugă cererii deja crescute de teste în urma creşterii fulminante a numărului infectărilor, după ce varianta Omicron a devenit dominantă în această ţară.

  Testele antigen sunt folosite în Anglia şi pentru evitarea intrării în autoizolare, în urma confirmării unui contact pozitiv.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021