Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Critici dure la adresa guvernării

  Și liderii de opinie dar și alți politicieni au condamnat modul în care au derulat evenimentele și faptul că au fost încălcate un șir de proceduri legale, în procesul de reținere a procurorului general Alexandr Stoianoglo. Vasile Năstase, Vladislav Gribincea, Ernest Vardanean, Stanislav Pavlovschii, Alexei Tulbure și mulți alții și-au exprimat nedumerirea pe rețelele de socializare.

  Unul dintre liderii Platformei DA, Vasile Năstase, a scris pe rețelele de socializare că „dezmățul trebuie să înceteze imediat! Regimul Plahotniuc 2 nu va trece!”. Politicianul Mark Tkaciuk a calificat evenimentele de la Procuratura Generală drept „lovitură de stat”. Expertul Ernest Vardanean, a etichetat evenimentele din ajun drept dictatură iar fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi a publicat pe rețelele de socializare articolul 166 din Codul de procedură penală, în care este descris în ce condiții o persoană poate fi reținută. Expertul în justiție le-a sugerat cetățenilor Republicii Moldova să învețe acest articol, pentru că „de acum înainte mulți vor avea nevoie să cunoască aceste prevederi”, sugerând că în orice moment, un cetățean poate fi reținut la comandă. Alexei Tulbure, fost ambasador la ONU și Consiliul Europei, a scris pe pagina sa de Facebook: „Noapte bună, Moldova. Asta nu e stat de drept. E o revenire la practicile lui Plahotniuc. Omul poate avea viziuni diferite de cele ale guvernării, poate comite greșeli multe și grave, însă pentru asta într-un stat de drept la om nu vin mascații. Justiția nu poate arăta așa”. Iar, politologul Dionis Cenușă se întreabă, dacă așa se fac reformele în justiție?

  Dionis Cenușă, politolog

  „SIS și PA – joacă jocuri politice. Cu ce treabă a fost reținut Stoianoglo?
  Adică, același Platon nu a fost reținut, iar Stoianoglo – da?
  Multe, multe lucruri de povestit partenerilor externi.
  Până atunci, vreau să văd dacă vor fi reacții de la societatea civilă, Delegația UE și Ambasada SUA”

  , a mai scris Cenușă pe pagina sa de facebook.
  Până și președintele Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea care a fost pomenit în declarațiile lui Stoianoglo, se întreabă dacă Stoianoglo chiar trebuia reținut.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021