Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Crimă la Holercani

  Incident șocant în localitatea Holercani din raionul Dubăsari. O minoră de 16 ani a fost împușcată mortal, iar alta, de aceeași vârstă, a fost rănită la picior și internată la spital. Sora minorei decedate spune că victima ar fi fost ucisă din gelozie, iar tânărul care ar fi comis omorul este fostul ei iubit. Suspectul a fost reținut și potrivit poliției, refuză să facă declarații. Incidentul a zguduit opinia publică, iar oamenii din localitatea victimei nu își pot reveni din șoc.

  Incidentul s-a produs noaptea trecută în jurul orei unu, într-o intersecție la intrare în satul Holercani. Potrivit poliției, două minore în vârstă de 16 ani și un tânăr în vârstă de 27 de ani se aflau în automobilul băiatului. La un moment dat, între tânăr și una dintre fete s-a iscat un conflict.

  Elena Băetrău, purtător de cuvânt IP Dubăsari

  „În urma unui conflict a efectuat mai multe împușcături în direcția minorei de 16 ani. Ulterior el a luat fata cu care s-a certat și a transportat-o la spital, în jurul orei 1.30. Ulterior a plecat într-o direcție necunoscută. Minora a decedat în urma rănilor primite. Prietena ei care a fost rănită în zona picioarelor este internată la spital.”

  Sora minorei decedate, Victoria, a acceptat să vorbească cu echipa noastră de filmare și a făcut mai multă claritate în acest caz. Tânăra spune că ieri seara, sora sa mai mică a plecat să mănânce pizza la o prietenă și trebuia să se întoarcă acasă până la ora 12. Când a văzut că nu revine, a început să își facă griji. Ulterior, familia tinerei a primit vestea groaznică.

  Victoria Savciuc, sora minorei decedate

  “Ne alarmam, pentru că știam care e situația. Pentru că el pe dânsa o urmărea, o agresa, căuta orice motive să se certe.”

  „Au trecut 20 de minute și a sunat o prietenă de –a surorii și a zis că Valeria e împușcată și că pe mine m-au împușcat, și că poliția…că sunați… . Nu înțelegeam nici cine este fata aceasta.”

  „Mi-au sunat și mi-au zis. Fata lui Marin e moartă, e împușcată. Nu pot să cred. El trebuie împușcat.”

  Victoria spune că sora sa, Valeria, s-ar fi întâlnit cu iubitul ei timp de doi ani. În noiembrie anul trecut, minora ar fi decis să rupă relația cu băiatul pentru că ar fi fost agresiv. El însă nu ar fi putut să accepte despărțirea și insista să se împace.

  Victoria Savciuc, sora minorei decedate

  „El a început să o gelozeze, când ea se ducea până la baie sau până la poartă chiar, sau să se întâlnească cu fetele în centru, la bar sau la o cafea. La club nici vorbă nu se ducea, el nu-i permitea. El tot timpul avea impresia că ea îl înșeală.” „Avea leziuni și vânătăi pe corp.”

  Victoria spune că părinții ei ar fi știut că băiatul se comportă agresiv cu sora ei. Inspectoratul de Poliție din Dubăsari ne-a spus că nu a primit nicio plângere pe acest caz. Din spusele Victoriei, tatăl fetei s-ar fi împotrivit acestei relații.

  Victoria Savciuc, sora minorei decedate

  “Pe tata l-a agresat violent. A încercat să îl bată, să îl înece în Nistru, să îl amenințe.

  „El i-a promis Valeriei că dacă nu va fi cu ea, nu va fi cu nimeni.”

  Tânărul care a comis crima a fost reținut astăzi de poliție pe traseul Criuleni- Chișinău, iar arma cu care a săvârșit omorul era la el. Inspectoratul de poliție din Dubăsari ne-a spus că suspectul refuză să facă declarații.
  Operators, 2 martie, zaderjanie ubiițî

  Vestea tragică a șocat întreaga localitate.

  Maria Bulat, fostă profesoară de geografie

  „Eu le-am învățat la școală pe fetițe, eu acum deja sunt la pensie, ele erau atunci în clasa V, eu le-am învățat la geografie. Niște fete foarte bravo. Și pe băiat l-am învățat. Un băiat liniștit care nu prea răspundea la ore.”

  „Am rămas șocată. E o scârbă foarte mare. Să crești o fetiță până la așa vârstă și să o împuști. Asta e foarte strașnic.”

  „Așa cazuri sunt ieșite din comun. E ceva strașnic, nu avem cuvinte să descriem. E ceva dureros, avem și noi copii, și eu îngrijesc la casa de copii și toți acem grijă, dar nu știm ce ne așteaptă.”

  Inspectoratul de Poliție din Dubăsari a deschis un dosar penal pe acest caz. Deocamdată, oamenii legii, nu ne-au spus ce pedeapsă riscă suspectul pentru crima comisă.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020