Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Creștinii sărbătoresc Boboteaza

  Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Botezul Domnului sau Boboteaza. În acest mod, este consemnat momentul în care Mântuitorul a fost botezat de Ioan în apele Iordanului, la vârsta de 30 de ani. Fostul președinte al țării, liderul PSRM, Igor Dodon, a fost venit, în această dimineață, la Catedrala “Maicii Domnului” din Capitală, unde a asistat la slujba religioasă, dedicată marii sărbători creștine.

  Igor Dodon, președintele RM (2016-2020)

  ”Ca de obicei, în fiecare an, particip de Bobotează la slujba de la Catedrala Mitropolitană. Este o sărbătoare mare și, în acest an, așa cum este primit, cele mai mari geruri sunt anume de Bobotează. Sperăm ca anul care vine să fie bun pentru Republica Moldova, pentru cetățeni, un an cu roadă, sperăm să fie un an bun. Vreau să le urez sănătate cetățenilor țării, indiferent unde se află, în țară sau în afara țării, cu Doamne ajută.”

  Potrivit tradiției, în această zi, doritorii se pot scălda în lacuri sau râuri, considerându-se că, în acest fel, vor fi ocrotiți de boli și de necazuri pe parcursul întregului an.

  ”Apa sfințită ar trebui să aibă acasă fiecare creștin. Credem într-un singur dumnezeu, să fie pace, liniște și prosperitate în familia poporului nostru”

  «Sărbătoarea de Bobotează este ceva sacru pentru noi toți. Fiecare creștin ortodox este botezat de la naștere, iar pentru familia noastră aceasta este o sărbătoare specială pe care o sărbătorim întotdeauna împreună».

  «Aceasta este o sărbătoare foarte mare pentru familia noastră. Încercăm să venim în fiecare an la liturghie și să sfințim apa și apoi sărbătorim acasă».

  Boboteaza, urmată de ziua Sfântului Ioan Botezătorul, încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020