Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Creștinii ortodocși prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul

  Creștinii ortodocși prăznuiesc astăzi Tăierea Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, cunoscut și sub numele de Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului nostru Iisus Hristos. Cu ocazia acestei sfinte sărbători, Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat sincere urări de bine tuturor cetățenilor, dorindu-le sănătate și binecuvântarea Proorocului Ioan Botezătorul în toate faptele bune.

  Sfântul Ioan Botezătorul a trăit cea mai mare parte a vieții în pustiu, rugându-se și propovăduind cuvântul lui Dumnezeu. Așa cum Iisus Hristos a pătimit pentru păcatele oamenilor, tot aşa şi Înaintemergătorul Său a suferit moarte mucenicească pentru fărădelegea lui Irod. A murit ca martir, fiind decapitat la porunca regelui Irod, care la un ospăț a cerut ca Salomeea să-i danseze, iar drept răsplată i-a oferit capul Sfântului Ioan Botezătorul.

  Ziua tăierii capului Sfântului Ioan este zi de post aspru și de rugăciune.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  O nouă majorare a tarifului la gaz va duce la creșterea șomajului în Republica Moldova. Atenționarea a fost făcută de către ex-președintele țării Igor...

  SOCIAL

  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a adresat cetățenilor din toată țara, în contextul stării de urgență în sectorul energetic și al crizei sanitare.

  SOCIAL

  Astăzi, Biserica Ortodoxă prăznuiește soborul cinstitului şi slăvitului prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului.

  POLITICA

  Dosarul "Energocom" a fost un spectacol înainte de Revelion, spune președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de...

  Copyright © 2021