Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Cuvios Serghie de Radonej

  Astăzi creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Cuvios Serghie de Radonej – un mare promotor al credinţei ortodoxe şi unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți sfinți ruși.

  Sfântul Serghie de Radonej a fost o personalitate istorică şi spirituală marcantă din istoria Rusiei și a lumii ortodoxe. A înființat unul dintre cele mai mari centre ale ortodoxiei mondiale – Lavra „Sfânta Treime a Sfântului Serghie”- cea mai importantă mănăstire din Rusia care este inclusă și în Patrimoniul UNESCO.

  “Personal, am acordat o atenție deosebită față de cinstirea acestui sfânt în țara noastră. Amintesc că în anul 2014, la iniţiativa mea, din Lavra Sfintei Treimi, în Moldova a fost adusă icoana și moaștele Preacuviosului care au fost duse la mai multe biserici din țară, iar în anul 2015, la Bălţi, a fost înălţat un monument în cinstea Preacuviosului Serghie”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  Cu ocazia acestei frumoase sărbători, Igor Dodon a transmis sincere felicitări tuturor credincioșilor precum și celor care își serbează astăzi onomastica.

  “Preacuviosul Serghie de Radonej să binecuvânteze Moldova și poporul său!”, a menționat Igor Dodon.

  facebook.com

  SOCIAL

  Creștinii ortodocși de stil vechi îi sărbătoresc astăzi pe Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena. Sărbătoarea celor doi este strâns legată de taina...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat sincere felicitări tuturor creștinilor ortodocși cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, cunoscută în popor ca Blagoveștenia.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Botezul Domnului sau Boboteaza. În acest mod este consemnat momentul în care Mântuitorul a fost botezat de...

  SOCIAL

  Astăzi, creștinii ortodocși prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, cunoscut și sub numele de Înaintemergătorul. Cu ocazia acestei sfinte sărbători, Președintele Republicii Moldova,...

  Copyright © 2021