Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sf. Maria Magdalena și Sf. Mucenic Foca

  Creștinii ortodocși îi sărbătoresc astăzi pe Sfânta Mironosiță Maria Magdalena și Sfântul Mucenic Foca. Președintele țării, Igor Dodon, a felicitat toți creștinii din Moldova cu prilejul acestei sărbători.

  “Maria Magdalena a fost alături de Domnul nostru Isus Hristos în timpul suferințelor Sale pământești și a stat lângă Cruce, unde a susținut-O pe Maica Domnului, istovită de durere pentru Fiul răstignit. Pentru toți creștinii ortodocși, ea a devenit un simbol al credinței nemărginite, fidelității și iubirii. Din acest considerent, este cinstită și elogiată de toate popoarele ortodoxe, inclusiv de poporul țării noastre.

  Sfântul Mucenic Foca, episcop de Sinope, a trăit pe vremea împăratului Traian. Și-a căpătat renume pentru viața neprihănită și faptele lui bune precum și pentru îndrăzneala cu care a predicat credința în Domnul nostru Iisus Hristos.

  Cu acest prilej, adresez sincere felicitări tuturor locuitorilor țării noastre. Fie ca prin rugăciunile lor, Dumnezeu să ne binecuvânteze cu credință, dragoste și speranță”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  facebook.com

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat sincere felicitări tuturor creștinilor ortodocși cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, cunoscută în popor ca Blagoveștenia.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Botezul Domnului sau Boboteaza. În acest mod este consemnat momentul în care Mântuitorul a fost botezat de...

  SOCIAL

  Creștinii ortodocși de stil vechi îl prăznuiesc astăzi, 14 ianuarie, pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, unul dintre cei mai importanţi...

  SOCIAL

  Creștinii ortodocși îl prăznuiesc astăzi pe Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul.

  Copyright © 2020