Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Crește vârsta de pensionare

  Vârsta de pensionare s-a majorat până la 63 de ani atât pentru bărbați, cât și femei. Proiectul de lege în acest sens a fost votat aseară la o oră târzie în primă lectură de către majoritatea parlamentară. Majorarea va avea loc, până în anul 2028. Unii oameni spun că această decizie este o bătaie de joc, pentru că nici nu vor ajunge să trăiască până la această vârstă, în timp ce alții spun că vor ieși în stradă să protesteze.

  Conform legii, la femei vârstă de pensionare a crescut de la 57 la 63 de ani, iar la bărbați a crescut doar cu un an.

  «Nu-i dreptate! La 63 femeile să iasă la pensie, deja ele mai trăiesc vreo doi ani și deja au murit. Ele poate tot vor să traiască la pensie, pentru dânsele. O să iasă lumea în stradă și o să facă gălăgie.”

  “Este destul de complicat, eu deja la vârsta la care sunt nu mai am puterea ceea de a activa. Acum când te gândești la 63, este foarte mare vârsta pentru penise, mai ales dacă activez în domeniul învățământului, stai la vârsta asta, de acum ei se uită la tine, nu mai au același interes.”

  „Eu sunt la pensie deja și îmi pare rău de oamenii aceștia care acum nu vor ajunge la pensie, la 63 de ani este imposibil pentru o doamnă, că nu-i așa ușor, la 60 deja nu poți lucra.”

  „Ei se uită ca în Europa, că acolo oamenii trăiesc până la o vârstă, nu trebuie să se uite peste hotare, să se uite la oamenii de la țară. Te duci și vezi că e jale mare, o zis că o ridicat pensia, și nu a ridicat la toți pensionarii, au fost doar vorbe goale.”

  Unele femei spun că la așa vârstă nici nu își vor putea găsi un loc de muncă.

  „Mulți nu vor vrea să ia oameni care sunt mai în vârstă de 60, chiar și la 50 și ceva, 55 se uită la tine altfel, dar după 60 o să fie o alegere și oamenii pur și simplu nu vor putea să lucreze. Sunt unele meserii mai dificile, sunt unele cu eforturi mari mintale, psihice, fizice, așa că nu se poate de făcut așa o linie dreaptă.”

  „Este, în general, un organ care duce o evidență cu tot ce se întâmplă? Trebuie să fie cineva care monitorizează starea să sănătate a populației, nivelul ca să se poate face o concluzie, atunci când se decide vârsta de pensionare, nu poți lua aceste cifre din pod.”

  „Sunt pensionar, și nu ar trebui să mărească vârsta de pensionare, ci pensia”

  Această inițiativă legislativă a fost dur criticată de opoziție, care spune că multă lume riscă să nu mai ajungă la acea vârstă de pensionare, mai ales în perioada pandemică, când populația are tot mai puțini și mai puțini bani.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021